Diaspora se întoarce acasă. "Este cel mai frumos cadou pe care îl putem face României"

"Pe 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de România, ne revedem la Alba Iulia să spunem într-un singur glas: La mulți ani, România! Venirea noastră acasă, de peste tot din lume, va fi cel mai frumos cadou pe care îl putem face României. Măcar o dată la 100 de ani".

Diaspora se întoarce acasă. "Este cel mai frumos cadou pe care îl putem face României"

În cadrul unui eveniment pe Facebook intitulat "Centenarul Diasporei: Pe 1 Decembrie 2018 ne vedem la Alba Iulia", Sebastian Burduja, fondatorul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și al Fundației CAESAR, un institut de cercetare pentru dezvoltarea României, își invită conaționalii din diaspora să fie prezenți trup și suflet la marea sărbătoare a Centenarului României, de la 1 decembrie:

"Acum, în 2018, suntem mai puțini în ţară decât eram după Marea Unire. Milioane de români au luat drumul străinătății în căutarea unui trai decent. Li se spune „diaspora” (din limba greacă, „spora” – a împrăștia; „dia” – împrejur).

Centenarul României trebuie să le fie dedicat și lor, oriunde s-ar afla în lumea largă. În aceste vremuri, Marea Unire înseamnă, mai presus de orice, uniunea românilor de pretutindeni în Capitala sufletului românesc, Alba Iulia.

Pe 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de România, ne revedem la Alba Iulia să spunem într-un singur glas: La mulți ani, România! Venirea noastră acasă, de peste tot din lume, va fi cel mai frumos cadou pe care îl putem face României. Măcar o dată la 100 de ani.

Dați de veste mai departe! Veniți de 1 Decembrie la Alba Iulia, oriunde ați fi în lumea largă, să transmitem lumii întregi că ne pasă de România.

Vrem o țară unită, liberă și democratică! Vrem o țară europeană! Hai acasă!", scrie Sebastian Burduja.

Tânărul român este absolvent al Universității Stanford din Statele Unite ale Americii. Pe baza rezultatelor de la Stanford și al dosarului de admitere, inclusiv examene și interviuri, a fost admis ca dublu masterand la Harvard Business School (MBA) și la Harvard Kennedy School of Government (HKS). Pratic, cele mai bune instituții academice din lume pe domeniile de administrare a afacerilor, respectiv politici publice.

"Am trăit 12 ani în SUA", scria ceva timp în urmă Sebastian Burduja pe profilul său Facebook. "Aveam tot ce ne trebuia acolo, cu o singură excepție: nu era acasă. Când m-am întors în România cu soția și fetița noastră în 2016, un prieten ne-a întrebat: „Ce mai căutați, ati venit să stingeți lumina?” I-am răspuns și vă răspund: „Nu, am venit să o aprindem”. Apoi, tânărul român continuă cu un îndemn: "Vino și tu acasă, pentru că acum e nevoie de tine aici. Acum, cât încă mai avem o țară. Acum, cât încă mai suntem în Europa. Acum, cât încă mai avem pentru cine lupta aici, în România. Împreună suntem invincibili!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transferuri pentru Play-Off! Doi FCSB-isti, pe lista lui Iftime!

astăzi, 15:12
141

FC Botoșani înceracă să caute jucători pentru perioada de transferuri de iarnă. În acest sens, Valeriu Iftime își propune să aducă doi jucători legitimați la FCSB, mai prec...

Vreți o țară ca afară? Lipsa de protocoale condamnă barza de la Manoleasa la moarte!

astăzi, 14:49
474

Barza care s-a aciuat pe un stâlp de iluminat public la Manoleasa este tot mai slăbită și pare condamnată la moarte de indiferența localnicilor și de lipsa de protocoale a autorităților ...

Se strânge lațul: la presiunea ministrului, Jandarmeria a desecretizat convorbirile din 10 august! “Fac o devoalare completă a acţiunii din 10-11 august şi luni dimineaţă vor fi înaintate DIICOT-ului”, a declarat ministrul Marcel Vela

astăzi, 13:13
176

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă, că a primit raportul ce cuprinde comunicaţiile Jandarmeriei din seara de 10 august 2018, acesta urmând să ajungă la DI...