Demers eșuat al comercianților din Piața Centrală, privind reducerea chiriilor

Demers eșuat al comercianților din Piața Centrală, privind reducerea chiriilor
Încercarea comercianților din Hala de carne, din Piața Centrală a municipiului Botoșani, de a determina administratorii pieței să reducă chiriile și cheltuielile pentru spațiile comune, a eșuat.

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că este imposibilă o reducere a chiriilor, în condițiile în care acestea au fost stabilite și acceptate de fiecare comerciant în urma unei licitații, iar în ceea ce privește reducerea tarifului pentru spațiile comune, nici aici nu pot fi făcute modificări, întrucât sunt calcule justificate. 

"Am transmis Consiliului Local o argumentare privind imposibilitatea micșorării chiriilor. Chiriile au fost stabilite în urma unei licitații și a fost liberul arbitru al fiecărui comerciant să accepte sau să nu accepte prețul de pornire al licitației iar pe perioada cât este valabil contractul este imposibil să facem o modificare de chirie. În al doilea rând, pentru sectorul carne, pentru toate boxele și spațiul adiacent, ca să putem autoriza facem anumite cheltuieli și se face și o întreținere lunară. Scăderea aferentă cheltuielilor acelor spații se poate face doar dacă își asumă comercianții contravaloarea costurilor cu autorizarea spațiilor. Costurile sunt foarte bine justificate", a menționat directorul Urban Serv.

Un număr de 26 de agenți economici au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani spre analiză, solicitând reducerea chiriei lunare pentru boxe de la 40 de euro pe mp la 20 de euro. De asemenea, aceștia mai solicită anularea taxei de 240 de lei percepută lunar pentru folosirea spațiilor comune.

Agenții economici care își vând produsele în Hala de carne din Piața Centrală susțin că achitarea unei chirii lunare de 1.800-2.000 de lei îi pune în fața închiderii activității, în condițiile socio-economice actuale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
10

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
148

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...