De unde vine apa, Mitică? O fantomă bântuie beciul unei clădiri din Centrul Istoric?

De unde vine apa, Mitică? O fantomă bântuie beciul unei clădiri din Centrul Istoric?

Detașamentul de pompieri Botoșani precum și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenţă (SVSU) au fost puși astăzi într-o situație cel puțin inedită. Deși sunt obișnuiți cu situațiile limită, de data asta au sentimentul că în Centrul Istoric al municipiului se luptă pur și simplu cu o fantomă!

Pentru a doua oară în ultimele 3 zile, astăzi, un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Botoşani, precum şi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) au intervenit cu motopompele încercând să scoată apa din Centrul vechi al municipiului, unde beciul unei clădiri de pe strada Victoriei nr. 3 a fost inundat aproape complet.

Șeful SVSU Botoşani, Sorin Curcă, care a fost prezent la fața locului, a anunțat inclusiv operatorul de apă. Nova Apaserv a trimis o echipă şi a verificat întreaga rețea de distribuție a apei, echipă care a concluzionat însă că nu are vreo avarie sau conductă fisurată în zonă. Așa că e 100% clar că numai o fantomă poate fi la mijloc!

Trecând peste glumă, cert este că, dacă nu există o fantomă adevărată, atunci cu siguranță fantoma nepăsării sălășluiește în acest loc! Clădirea aflată deasupra beciului este veche de aproape o sută de ani şi nu a mai fost renovată în ultima perioadă. În plus  o anexă  din spatele imobilului s-a prăbușit în urmă cu mai mulți ani tocmai pentru că respectiva clădire nu a fost consolidată.

„Beciurile sunt pe trei nivele, iar acesta este ultimul. Am verificat celelalte și sunt uscate. Lucrăm cu motopompele, care sunt pe carburanți, însă din cauza gazelor emise suntem nevoiți să le mai oprim din când în când. Beciul are o lungime de aproape 12 metri, o lățime de circa patru metri și o înălțime de trei metri. Problema este că noi am evacuat o parte din apă, pentru că se lucrează de câteva ore, însă nivelul pare să nu scadă. Probabil, apa continuă să se infiltreze prin pereți”, a explicat reporterilor, șeful SVSU Botoșani, Sorin Curcă.

Tocmai din acest motiv, cei din echipele de intervenție nici nu vor să riște pentru a coborî în subsol, mai ales că nu există nicio expertiză care să stabilească gradul de siguranță al clădirii. Pompierii au ajuns până în gura beciului și au introdus sorbul motopompelor, dar, deocamdată, până nu scade nivelul apei, nimeni nu riscă coboare în subsol din cauza riscului foarte mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...