Cod roșu de caniculă în România

Cod roșu de caniculă în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de caniculă și disconfort termic, valabilă până duminică după-amiaza, la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei, în intervalul 8 august, ora 12:00 - 11 august, ora 20:00, valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate spre 35 - 37 de grade, joi (8 august) local în sud şi est, vineri şi sâmbătă (9 şi 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie şi podiş.

În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe Litoral şi în Dealurile de Vest.

 Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, în zilele de 8, 9, 10 şi 11 august, vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35 - 36 de grade, pe parcursul zilei de joi, când va fi caniculară, respectiv de 33 - 35 de grade, vineri, sâmbătă şi duminică.

În Bucureşti, temperatura minimă va fi de 18 - 21 de grade, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în după-amiaza şi seara zilei de vineri, 9 august, când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

La Botoșani, temperatura maximă ar urma să se înregistreze Duminică. Se estimează că vor fi 34 de grade, dar urmează a se resimți la nivelul corpului ca 37 grade Celsius.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
27

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
211

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
221

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...