Daniel Funeriu si-a aratat intr-un final diploma sa de Bacalaureat

Daniel Funeriu si-a aratat intr-un final diploma sa de Bacalaureat
Daniel Funeriu, consilier prezidential si fost ministru al Educatiei, a aratat diploma sa de Bacalaureat pe care a obtinut-o in Franta in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" moderata de Robert Turcescu la B1 TV. "Sunt foarte multi romani dezinformati, eu insumi am fost prada unor dezinformari incredibile. Oricine ar fi petrecut un minim de timp pe internet ar fi observat ca am diploma de Bacalaureat", a declarat Daniel Funeriu.

"Fiind ministru al Educatiei, cu certitudine ca am devenit o tinta. Am fost victima unei uriase calomnii. Am considerat ca din postura de ministru e ridicol sa arat diploma de Bacalaureat. Dar aceste dezinformari continue au prins la o anumita patura a populatiei", a sustinut fostul ministru al Educatiei. "In orice tara, minciunile repetate la infinit incep sa prinda. (…) Am avut un parcurs scolar si stiintific prin care am facut cinste Romaniei", a continuat Daniel Funeriu. 

Amintim ca Antena 3 a prezentat pe 8 iulie 2011 in direct un document despre care Radu Tudor a spus ca ar fi primit de la un telespectator. Documentul arata ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu ar fi promovat examenul de Bacalaureat in Franta din prima incercare si ar fi trebuit sa sustina si un examen oral, din cauza unor note slabe obtinute la proba scrisa.

A doua zi, pe 9 iulie, Funeriu a iesit intr-o conferinta in care a adus clarificari privitoare la modul in care a trecut examenul de bacalaureat, la un liceu din Strasbourg (Franta), in 1989. "Antena 3 a comis un fals in acte, prezentand un document ce este o calomnie fara precedent", a declarat ministrul, anuntand ca a decis sa actioneze in instanta postul Antena 3 pentru fals si uz de fals.

Pe 11 iulie, PDL a anuntat ca a decis sa formuleze plangeri catre CNA si sa nu isi mai trimita reprezentantii la emisiunile Antena 3.

Consiliul National al Audiovizualului a decis in sedinta pe 11 august sa amendeze cu 25.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea "La ordinea zilei" difuzata in perioada 08 - 12 iulie 2011. "In editiile respective a fost abordat si un subiect legat de examenul de bacalaureat sustinut in Franta de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, informatiile prezentate fiind insuficient verificate, demonstrandu-se ulterior ca acestea au fost eronate", a anuntat CNA.

Daniel Funeriu a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta - Bacalaureatul C (stiintific),  dupa parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycee International des Pontonniers, scrie Mediafax.

In anul 1995, Daniel Funeriu a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude. Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educatiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoastere, in SUA, Japonia si Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi in institute si universitati, conform Mediafax, care precizeaza ca la numirea sa in functia de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu ocupa functia de lider al grupului de cercetare de excelenta "Marie Curie" la Universitatea Tehnica din Munchen, fiind si investigator principal in cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

In urma cu un an, Daniel Funeriu explica faptul ca nu si-a echivalat studiile pentru ca ar fi fost "nefiresc" ca din pozitia de ministru al Educatiei sa le ceara subordonatilor sa-i echivaleze studiile.

"Mi-am luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat, in 1989, in vederea unei rute ce te duce la absolvirea unei Grande Ecoles", declara in iulie 2011 Daniel Funeriu, dupa ce Antena 3 a prezentat un document care arata ca ministrul Educatiei de la acea vreme nu ar fi promovat examenul de Bacalaureat in Franta din prima incercare si ar fi trebuit sa sustina si un examen oral, din cauza unor note slabe obtinute la proba scrisa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
1052

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
704

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
873

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...