Dacia 1300 din New York a ajuns în atenția Poliției

În timpul unei plimbări de duminica, românul a fost oprit în trafic de o autospecială a poliției din New York.

Dacia 1300 din New York a ajuns în atenția Poliției

   foto: Eduard Palaghita – Facebook

Celebra Dacia 1300 din New York a fost oprită de polițiștii de la NYPD. Proprietarul, Eduard Palaghita, a postat întâmplarea pe Facebook.

Postarea lui Eduard Palaghita a devenit virală pe Facebook. Acesta a spus: “Mergeam frumos la biserică, ascultam Guță la maxim și mă oprește Garcea ca să îmi strice distracția.”

Întâmplarea a făcut ca polițistul, originar din Italia, să fie interesat de autoturismul tânărului din România. În timp ce românul îi prezenta clasicul autoturism, polițistul și-a amintit că în copilărie vedea multe Dacii (Renault 12) pe străzile Italiei.

Românul a ajuns vedetă locală și este recunoscut în aglomeratul trafic din New York. Fiind atât de impresionat de succesul Daciei în America, Eduard a decis să-și completeze colecția cu încă trei exemplare.

Bărbatul deține în prezent două autoturisme Dacia și încă două Renault 12. Pe lângă acestea, Eduard mai are un Fiat 500 Abarth și un Chevrolet Camaro din 1989 complet restaurat.

Eduard Palaghita este foarte mândru de “bătrâna Dacie” și este de părere că o să-i fie alături încă mulți ani. Anul trecut a reușit performanța de a parcurge peste 4000 de kilometri pe Route 66.

Românul și-a condus Dacia 1300 până la Chicago și după către Los Angeles. Călătoria a durat 10 zile, iar clasicul automobil a rezistat cu brio. sursa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
26

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
59

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
208

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...