Cuvantul "tigan", interzis in Romania! Cei care il folosesc sunt pasibili de o amenda de 7.000 euro

Cuvantul "tigan", interzis in Romania! Cei care il folosesc sunt pasibili de o amenda de 7.000 euro
Amenda pentru pronuntarea cuvantului "tigan" a crescut, de peste 10 ori, la inceputul acestei luni, in urma presiunii Uniunii Europene, care considera ca drepturile romilor sunt calcate in picioare in Romania.
 
De acum inainte va trebui sa aveti mare grija când vă adresaţi unei persoane de etnie romă cu apelativul "ţigan". Romii din România sunt "aparati" de amenzi de pana la 7.000 de euro de oricine care li se adresează cu termenul "ţigan".
 
Romii sunt protejati de Uniunea Europeană, care a obligat Guvernul României să mărească de 10 ori amenzile pentru cei care pronunţă cuvântul "ţigan", considerat jignitor şi discriminator.
 
Instituţia care îi amendează pe "discriminatori" se numeşte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aici romii, dar şi orice altă persoană care se consideră discriminată, se pot plânge, iar angajaţii statului român taie amenzi de mii de euro.
 
Amenda maximă pentru o persoană care discrimina era de 3.000 de lei până la începutul acestei luni, insa aceasta a crescut la 30.000 de lei. Instituţia care amendează a dat până acum sute de sancţiuni, cele mai multe de 1.000 de lei, unor persoane care au discriminat romii sau alte categorii de persoane.
 
Pentru o firma din Romania care discrimineaza "tiganii" sau alte persoane, din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap, potrivit noii legi, care a mărit sancţiunile, amenda este de 25.000 de euro.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
83

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
177

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
799

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...