Credincioșii protestează în fața Catedralei Mitropolitane din Iași

Credincioșii protestează în fața Catedralei Mitropolitane din Iași

Sute de credincioși și preoți s-au adunat, vineri după-amiază, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași și au protestat față de restricțiile impuse de autorități care au decis să interzică pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva credincioșilor veniți din alte localități.

Protestatarii de la Iași invocă faptul că alegerile locale s-au putut organiza la data stabilită și că nu au fost impuse restricții, în timp ce pelerinajul  a fost anulat.

Unii credincioși au lumânări aprinse, iar alții se închină în genunchi. Oamenii au pancarte pe care scrie “Dumnezeu este cu noi”, „Fiți curajoși”, iar unii dintre participanți nu poartă măști de protecție.

Forțele de ordine nu au intervenit, i-au lăsat pe oameni să își ducă la bun sfârșit  acest manifest, în ciuda faptului că s-a creat o aglomerare de oameni, relatează Digi24.

Între timp, s-a încheiat și ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a decis că regula stabilită nu va fi schimbată și că până pe 15 octombrie nu va fi permis accesul în Catedrală pentru credincioșii care nu au în buletin domiciliul în municipiul Iași.

Au fost admise doar niște excepții, de natură organizatorică: personalul de la Arhiepiscopie, studenții de la Teologie și voluntarii care ajută la organizarea sărbătorii de Sfânta Parascheva.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Spectacole de neuitat prezentate în acest weekend de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani

Luni, 19 Octombrie 2020
271

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani prezintă în acest weekend două spectacole minunate.Așadar, sâmbătă, 24 octombrie, începând cu ora 18.00, la Ca...

Lebădă rănită, preluată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani

Duminică, 18 Octombrie 2020
473

Reprezentanții  Gărzii de Mediu Botoșani au declarat că în cursul zilei de vineri, echipa de permanență a Comisariatului Județean Botoșani a fost solicitată să preia o lebădă din zona Lo...

Vremea rea închide Transalpina

Duminică, 18 Octombrie 2020
395

Pasul Urdele, locul cel mai înalt prin care trece șoseaua Transalpina, a fost acoperit încă de sâmbătă de un strat consistent de zăpadă, fiind necesară intervenția utilajelor...