Credincioșii protestează în fața Catedralei Mitropolitane din Iași

Credincioșii protestează în fața Catedralei Mitropolitane din Iași

Sute de credincioși și preoți s-au adunat, vineri după-amiază, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași și au protestat față de restricțiile impuse de autorități care au decis să interzică pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva credincioșilor veniți din alte localități.

Protestatarii de la Iași invocă faptul că alegerile locale s-au putut organiza la data stabilită și că nu au fost impuse restricții, în timp ce pelerinajul  a fost anulat.

Unii credincioși au lumânări aprinse, iar alții se închină în genunchi. Oamenii au pancarte pe care scrie “Dumnezeu este cu noi”, „Fiți curajoși”, iar unii dintre participanți nu poartă măști de protecție.

Forțele de ordine nu au intervenit, i-au lăsat pe oameni să își ducă la bun sfârșit  acest manifest, în ciuda faptului că s-a creat o aglomerare de oameni, relatează Digi24.

Între timp, s-a încheiat și ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a decis că regula stabilită nu va fi schimbată și că până pe 15 octombrie nu va fi permis accesul în Catedrală pentru credincioșii care nu au în buletin domiciliul în municipiul Iași.

Au fost admise doar niște excepții, de natură organizatorică: personalul de la Arhiepiscopie, studenții de la Teologie și voluntarii care ajută la organizarea sărbătorii de Sfânta Parascheva.

 

Spune-ne opinia ta