Covid-19. 38 de cazuri noi la Botoșani, dintr-un număr record de teste

Covid-19. 38 de cazuri noi la Botoșani, dintr-un număr record de teste

Alți 38 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este cel mai mare număr de cazuri de infecție, depistate într-un asemenea interval temporal, din ultimele trei luni. Și numărul probelor biologice prelucrate reprezintă, însă, un record.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1818, joi, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De miercuri, de la ora 10:00, până joi la aceeași oră, au fost prelucrate 423 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, un record în acest sens, de la debutul pandemiei.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 238, iar incidența de infectare este de 0,53 per mia de locuitori.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 111 decese, în vreme ce bilanțul videcaților a ajuns la 1469.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

În intervalul de 24 de ore precedent, fuseseră depistate 30 cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Autoritățile: Sursa infectării comunitare cu Covid-19 din Havârna o reprezintă slujba de Bobotează

Vineri, 22 Ianuarie 2021
1208

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din localitatea Havârna din judeţul Botoşani, unde incidenţa a ajuns, vineri, la 7,66 cazuri la 1.000 de locuitori, a reprezentat-o slujba rel...

Remorcă neînmatriculată, descoperită în trafic de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Vineri, 22 Ianuarie 2021
244

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Dorohoi efectuează cercetări pe numele unui bărbat care a fost depistat în trafic conducând un autoturism ce avea ataşată o remorcă f...

Amendat și internat la Psihiatrie, după ce a atacat doi soți, apoi a reclamat prin 112 că polițiștii îl agresează

Vineri, 22 Ianuarie 2021
438

Doi soți au fost atacați de către un bărbat, marți, în municipiul Dorohoi, în timp ce se aflau în mașina proprie. A intervenit un trecător, fost jandarm, iar autorul a fost&nb...