Copaci în straie de sărbătoare de 1 Martie

Copaci în straie de sărbătoare de 1 Martie

”Vine, vine primăvara,

Se așterne-n toată țara”,


dar mai ales la noi în Botoșani, pentru ca așa ne-au vestit copiii, care au venit cu mic cu mare, adică cu părinți, profesori, educatori, învățători, să îmbrace în straie de sărbătoare copăceii din parcul Primăriei, cu ocazia Mărțișorului.

Organizatorii, prof. Claudia Hârtie și prof. Loredana Șușter de la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” sunt la a 2-a ediție a proiectului ”Adoptă un copac”, ediție ce s-a derulat astăzi în parcul Primăriei cu sprijinul d-lui viceprimar Cosmin Andrei. Proiectul a reunit școli și grădinițe din județ și din municipiu: Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 11, Școala Gimnazială Nr. 12, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Nr. 17, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Grădinița Nr. 19, Grădinița Nr. 14 „Prichindel”, Școala Gimnazială Stăuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Roma, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona.

Organizatorii își doresc extinderea proiectului la nivel național și chiar internațional. De aceea, la decorarea copăceilor a fost invitată Louane Ongenda, învățătoare la o școală din Paris, care își dorește să ducă tradiția noastră și pe meleagurile sale, mai ales  pentru că simbolul mărțișorului nu există în Franța.

Cea mai mare bucurie a fost a copiilor, încântați că și-au expus propriile creații în acest mod inedit și că mai fac și altceva în afară de ore de curs.

Ce joacă, ce râsete, ce veselie!

Da! A venit primăvara!











 

 

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...