Copaci în straie de sărbătoare de 1 Martie

Copaci în straie de sărbătoare de 1 Martie

”Vine, vine primăvara,

Se așterne-n toată țara”,


dar mai ales la noi în Botoșani, pentru ca așa ne-au vestit copiii, care au venit cu mic cu mare, adică cu părinți, profesori, educatori, învățători, să îmbrace în straie de sărbătoare copăceii din parcul Primăriei, cu ocazia Mărțișorului.

Organizatorii, prof. Claudia Hârtie și prof. Loredana Șușter de la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” sunt la a 2-a ediție a proiectului ”Adoptă un copac”, ediție ce s-a derulat astăzi în parcul Primăriei cu sprijinul d-lui viceprimar Cosmin Andrei. Proiectul a reunit școli și grădinițe din județ și din municipiu: Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 11, Școala Gimnazială Nr. 12, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Nr. 17, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Grădinița Nr. 19, Grădinița Nr. 14 „Prichindel”, Școala Gimnazială Stăuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Roma, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona.

Organizatorii își doresc extinderea proiectului la nivel național și chiar internațional. De aceea, la decorarea copăceilor a fost invitată Louane Ongenda, învățătoare la o școală din Paris, care își dorește să ducă tradiția noastră și pe meleagurile sale, mai ales  pentru că simbolul mărțișorului nu există în Franța.

Cea mai mare bucurie a fost a copiilor, încântați că și-au expus propriile creații în acest mod inedit și că mai fac și altceva în afară de ore de curs.

Ce joacă, ce râsete, ce veselie!

Da! A venit primăvara! 

 

Vezi alte știri

Ce este meningita meningococică fulminantă, care a ucis în câteva ore o elevă din București. Ce simptome are boala și cât de contagioasă este!

Vineri, 19 Aprilie 2019
664

Meningita meningococică fulminantă, care a ucis joi, în doar câteva ore, o elevă din București, este una dintre cele mai grave forme de meningită, este foarte contagioasă, are o evol...

Un român în port popular a citit Rugăciunea universală la slujba de Florii ţinută de Papa Francisc la Vatican

Duminică, 14 Aprilie 2019
660

Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului.Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnul...

Peste 80 de tone de legume şi fructe, distruse în cadrul Operaţiunii Demetra

Duminică, 14 Aprilie 2019
790

"Începând cu data de 11 aprilie 2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel naţional pentru depistar...