Copaci în straie de sărbătoare de 1 Martie

Copaci în straie de sărbătoare de 1 Martie

”Vine, vine primăvara,

Se așterne-n toată țara”,


dar mai ales la noi în Botoșani, pentru ca așa ne-au vestit copiii, care au venit cu mic cu mare, adică cu părinți, profesori, educatori, învățători, să îmbrace în straie de sărbătoare copăceii din parcul Primăriei, cu ocazia Mărțișorului.

Organizatorii, prof. Claudia Hârtie și prof. Loredana Șușter de la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” sunt la a 2-a ediție a proiectului ”Adoptă un copac”, ediție ce s-a derulat astăzi în parcul Primăriei cu sprijinul d-lui viceprimar Cosmin Andrei. Proiectul a reunit școli și grădinițe din județ și din municipiu: Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 11, Școala Gimnazială Nr. 12, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Nr. 17, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Grădinița Nr. 19, Grădinița Nr. 14 „Prichindel”, Școala Gimnazială Stăuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Roma, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona.

Organizatorii își doresc extinderea proiectului la nivel național și chiar internațional. De aceea, la decorarea copăceilor a fost invitată Louane Ongenda, învățătoare la o școală din Paris, care își dorește să ducă tradiția noastră și pe meleagurile sale, mai ales  pentru că simbolul mărțișorului nu există în Franța.

Cea mai mare bucurie a fost a copiilor, încântați că și-au expus propriile creații în acest mod inedit și că mai fac și altceva în afară de ore de curs.

Ce joacă, ce râsete, ce veselie!

Da! A venit primăvara! 

 

Vezi alte știri

ROAMING INVOLUNTAR: Botoșani, printre județele în care semnalul e "furat", iar costurile sunt uriașe!

Luni, 24 Iunie 2019
821

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), le atrage atenția tuturor utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming acti...

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
617

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2388

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...