Controverse pe tema conducerii IPJ Botoșani: „Este o bătaie de joc față de Poliția Română”

Controverse pe tema conducerii IPJ Botoșani: „Este o bătaie de joc față de Poliția Română”

Cu 44 de zile înainte să iasă la pensie, din care vreo 40 înseamnă concediu de odihnă, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Viorel Avram, e trimis la capătul celălalt al României, pentru a garanta „Siguranță și încredere” cetățenilor din Botoșani, un județ despre care nu știe decât unde se află pe hartă!

La numai câteva zile după ce ministrul Internelor, cărășeanul Marcel Vela, îl dădea ca exemplu atunci când critica un cadru legislativ care i-ar ajuta să scape de sancțiuni pe oamenii legii cu abateri grave de la Statutul Polițistului, comisarul-șef Viorel Avram a primit ordinul prin care este detașat pe funcția de inspector-șef al IPJ Botoșani, scrie expressdebanat.ro. 

Ministrul Vela spune că nu are niciun fel de implicare în această mutare aberantă.

„Nu e de competența ministrului, e atribuția șefului IGPR. Eu m-am referit atunci când l-am nominalizat pe șeful IPJ Caraș-Severin doar la ciudata prevedere legală prin care polițiștii doar timp de șase luni pot fi cercetați și analizați. Dacă nu se dă o sancțiune, ea se clasează. Repet, delegarea unui inspector-șef nu e de competența ministrului, e a IGPR-ului. Detașarea nu e o măsură de sancționare, nu e atributul ministrului, e al IGPR-ului. Dacă undeva e nevoie de un manager și e solicitat să managerieze o situație înainte de alegeri, o detașare poate fi o recunoaștere a meritelor”, a explicat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Detașarea lui Viorel Avram la IPJ Botoșani, de către IGPR, așa cum a precizat ministrul MAI, în condițiile în care se cunoaște că acesta se pensionează de drept în prima săptămână a anului viitor, nu este doar o bătaie de joc la adresa sa. Este o bătaie de joc față de IPJ Botoșani și față de Poliția Română în general, mai scrie expressdebanat.ro.

IPJ Botoșani are nevoie de un comandant pe termen lung, nu de unul la fiecare câteva zile. Pentru că, în cazul lui Avram, e vorba de zile. Numărul zilelor de concediu la care are dreptul l-ar mai lăsa la comanda IPJ Botoșani mai puțin de o săptămână. Astfel de manevre la vârful IGPR n-au nicio legătură cu reformarea Poliției, despre care vorbea ministrul Internelor, Marcel Vela.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
12

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
142

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
124

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...