Condamnat pentru nechibzuinţă! Un tânăr din Săveni plăteşte pentru o greşeală repetată!

Condamnat pentru nechibzuinţă! Un tânăr din Săveni plăteşte pentru o greşeală repetată!
A băgat mâna până la cot în câştigul patronului dar nu se aştepta ca gestul său să fie pedepsit. Ba chiar să se aleagă şi cu o condamnare!

Asta a păţit un tânăr din Săveni, Florentin M., care anul trecut a fost prins de administratorului magazinului de piese auto la care lucra cu lipsuri mari în gestiune. Nu fusese prima dată pentru că la două inventare anterioare, când ieşise tot cu lipsuri, i se atrăsese atenţia că nu e bine ce face. Cu toate acestea, el a continuat să vândă piese auto din magazin, iar banii rezultaţi din tranzacţii să-i bage în propriul buzunar. Când şi-a dat seama că vorba bună nu-l va ajuta, administratorul magazinului aflat în oraşul Săveni a cerut ajutorul poliţiei.

În urma anchetei ce a urmat, Florentin M. a fost trimis în judecată pentru delapidare. Magistraţii de la Judecătoria Săvevi l-au condamnat pe tânăr la trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de cinci ani precum şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

De asememenea, instanţa a admis acţiunea civilă privind despăgubirile materiale formulată de administratorul societăţii la care Florentin M. fusese angajat şi de la care sustrăsese valoarea pieselor auto vândute şi l-a obligat pe acesta la plata sumei de 17.211 lei, la care urma să se aplice dobânda legală din martie 2014 până la achitarea prejudiciului. La Curtea de Apel Suceava, condamnarea cu suspendare a rămas definitivă, o modificare intervenind la perioada de la care urma să curgă pedeapsa interzicerii drepturilor civile.

 

Spune-ne opinia ta