Comuna Mihai Eminescu a câștigat procesul cu A.D.I. Zona Metropolitană

Instanțele judecătorești au respins ca neîntemeiate cererile formulate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” privind plata contribuției anuale datorată de membrul asociației.

Comuna Mihai Eminescu a câștigat procesul cu A.D.I. Zona Metropolitană

Având în vedere că, raportat la problema apărută la sfârșitul lunii august 2019 cu privire la transportul public de pe raza comunei Mihai Eminescu, respectiv în satul Catamaresti Deal, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” a afirmat în mod eronat că “Primăria comunei Mihai Eminescu s-a retras politic (din anul 2018) din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani” producând în acest fel deservicii propriilor cetățeni, inclusiv în domeniul transportului public de persone”,ținem să facem cunoscut public următoarele:

-     Deoarece în perioada în care comuna Mihai Eminescu a fost membră în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani” nu a beneficiat de niciun proiectsi a achitat contribuții (anii 2012 – 2015) doar pentru funcționarea Aparatului tehnic al Asociației, în fapt, plata drepturilor salariale, a decis că în anul 2018 să se retragă.

 

-     Pentru anii 2016 și 2017, Comuna Mihai Eminescu nu a achitat contribuțiile anuale stabilite de Consiliul de Administrație, deoarece Comuna Mihai Eminescu, prin Consiliul Local al acesteia, nu și-a însușit (nu a semnat) Hotărârile de Administrație ale A.D.I Zona Metropolitană Botoșani, privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru anii sus- menționați Mai mult decât atât, în strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane, Comună Mihai Eminescu este considerată “o zona neatractivă al posibililor investitori ” și niciunul din proiecte de interes local înaintate către Asociație nu au fost luate în considerare.

 

-     Față de cele relatate, A.D.I. Zona Metropolitană Botoșani, la dată de 21.12.2018 a formulat o cerere prin care a solicitat instanței că prin hotărârea ce o va pronunță să dispună obligarea debitoarei, comună Mihai Eminescu, la plata sumei de 34.848 lei, la care să se adauge dobânda legală aferentă, reprezentând contribuția restanță pentru anii 2016 și 2017. Prin încheierea din dată de 14.03.2019, pronunțată de Judecătoria Botoșani, cererea a fost respinsă.

 

-     În consecință, deoarece A.D.I Zona Metropolitană Botoșani nu înțelege că nu i se cuvin banii comunei doar pentru salariilor angajaților, ba mai mult, în accepțiunea să “nu interesează dacă au beneficiat sau nu de proiecte “, membrii asociați trebuind să plătească contribuția anuală stabilită de Consiliul de Administrație “pentru funcționalitatea Aparatului tehnic al Zonei Metropolitane Botoșani,fără de care nu și-ar putea asigura plata salariilor”, a formulat o Cerere în anulare, care a fost respinsă că neîntemeiată. Sentința judecătorească este Definitivă.

 

Așadar, retragerea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană” a comunei Mihai Eminescu este întemeiată și utilă pentru bugetul comunei și nu aduce niciun deserviciu locuitorilor acesteia.

(comunicat P.M.E)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
32

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
123

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
32

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...