Comitetul pentru Situații de Urgență Botoșani: Cetăţenii sfătuiţi să evite călătoriile pe timp de viscol!

Având în vedere prognoza emisă de meteorologi pentru următoarele ore, respectiv Cod Galben de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol şi vizibilitate redusă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani recomandă conducătorilor auto să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Comitetul pentru Situații de Urgență Botoșani: Cetăţenii sfătuiţi să evite călătoriile pe timp de viscol!

Dacă, totuşi, deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă dacă, pe traseul ales, nu sunt drumuri blocate. Informaţii privind starea reţelei de drumuri naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Botoşani pot fi obţinute apelând numerele 0231/508 155 sau 0231/ 508.156.

În cazul existenţei pericolului de blocare în trafic apelaţi de urgenţă 112.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să se informeze permanent asupra condiţiilor atmosferice, să-şi pregătească rezerve de alimente, apă şi combustibil şi să-şi asigure mijloace de încălzire în locuinţe, să-şi pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică, să păstreze la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii, să evite orice călătorie dacă nu este necesar.

Dacă sunt nevoiţi să plece de acasă, botoşănenii sunt sfătuiţi să îmbrace haine groase, să nu uite de mănuşi şi căciulă, să călătorească numai ziua şi pe şoselele principale, doar cu mijloacele de transport pregătite pentru condiţiile meteo prognozate şi cu viteză redusă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
56

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
76

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
373

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...