Ce le pregătește municipalitatea șoferilor vitezomani care circulă prin oraș!

Ce le pregătește municipalitatea șoferilor vitezomani care circulă prin oraș!
Direcția Edilitare din cadrul Primăriei Botoșani lucrează la o serie de măsuri ce urmează a fi luate în mai multe zone din municipiu, pentru a le veni de hac șoferilor vitezomani. 

Este vorba despre montarea unor limitatoare de viteză, așa zisele "cocoașe". Primarul Cătălin Flutur a precizat că acestea vor fi montate cu precădere în zona unităților de învățământ, dar și pe anumite porțiuni de pe șoseaua de centură.

"Le-am dat temă colegilor de la Edilitare și o să ne întoarcem la acel sistem de așa-zise cocoașe care sunt absolut necesare în unele zone din oraș și mă refer la zonele din apropierea unităților de învățământ pentru a limita într-un fel un exces din partea unor șoferi, intersecțiile, dar și pentru a limita excesul unor șoferi care folosesc șoseaua de centură. Spre exemplu când pleacă pe Petru Rareș la vale, după ce vin de pe Tudor Vladimirescu, nu le mai stă nimic în cale și se zguduie casele și avem tot felul de discuții cu cetățenii. Sunt indicatoare și orice șofer știe că nu depășești 50 km/h în oraș. Vom încerca să punem și aceste obstacole să îi mai temperăm cât de cât", a specificat primarul Cătălin Flutur.

Totodată, municipalitatea are în atenție și trecerile de pietoni, în special din zonele intens circulate. Cum unii șoferi nu au nicio jenă în a parca în imediata apropiere a marcajelor pietonale, sau chiar pe acestea, se caută soluții pentru a împiedica acest lucru, cum ar fi montarea unor stâlpișori la o distanță de câțiva metri de treceri. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
280

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
479

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...