Ce amenzi riști dacă nu porţi mască în Mall

Ce amenzi riști dacă nu porţi mască în Mall

Românii care nu poartă masca în spaţii publice închise, inclusiv în mall-uri, pot scoate sume considerabile din buzunar.

Conform legii adoptate pe perioada stării de alertă, românii sunt obligaţi să poarte mască în spaţiile publice închise. Cine nu respectă legea se poate trezi cu o amendă de 2500 de lei.

Amenzile sunt precizate în legea 5/2020, lege adoptată în perioada stării de alerta, iar cei care nu o respectă riscă amenzi cu sume cuprinse între 500 şi 2500 de lei.

Amenda este aplicată de poliţişti dar se poate plăti doar jumătate din aceasta, dacă plata se face în maxim 15 zile de la primirea procesului verbal contravenţional. De asemenea, amenda se poate contesta tot în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal.

Mallurile s-au redeschis pe 15 iunie, odată cu cel de-al treilea val de măsuri de relaxare din România. Anterior, din 15 mai, fusese permisă funcţionarea centrelor comericale mai mici de 15.000 mp, cu magazine individuale de sub 500 mp fiecare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...