Botoșaniul, locul trei în topul județelor din România unde directorii de școli ocupă posturile fără să fi dat concurs!

Botoșaniul, locul trei în topul județelor din România unde directorii de școli ocupă posturile fără să fi dat concurs!

Botoșaniul este pe locul trei în topul județelor din România unde directorii de școli ocupă posturile fără să fi dat concurs pe post, fiind numiţi cu delegaţie în funcţii!

Pe primul loc în România este Bistriţa-Năsăud, unde aproape un sfert dintre directorii şcolilor din județ ocupă posturile fără să fi dat concurs pe post, o situație similară fiind şi în judeţul Suceava, unde 40 de directori au fost numiţi în funcţii fără concurs.

La Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud, 34 de directori de şcoli şi opt inspectori şcolari sunt numiţi cu delegaţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, fără să fi susţinut vreun concurs pe post, ceea ce înseamnă un sfert din cele 148 de funcţii de conducere existente la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, la care se mai adaugă şi 8 inspectori şcolari din 21.

Chiar dacă se află pe locul trei în România, Botoșaniul are totuși un procent de 10% posturi ocupate fără concurs în școlile din județ, iar numirea s-a făcut în funcţie, cu delegaţie, pentru un an de zile.

Situația este generată de faptul că anul acesta nu s-a mai organizat concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori, după ce ultimul organizat de Minister a avut loc în urmă cu doi ani şi a fost organizat pentru un mandat de patru ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
12

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
154

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
49

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...