Botoşani: COD PORTOCALIU cu inundări locale în mai multe zone ale municipiului şi judeţului FOTO UPDATE

Ploaia abundentă a început să-şi arate efectele negative la nivelul judeţului şi a municipiului Botoşani. Cum cantităţile de apă au fost însemnate, reţeaua de canalizare nu face faţă, iar pompierii au intervenit în mai multe situaţii.

Botoşani: COD PORTOCALIU cu inundări locale în mai multe zone ale municipiului şi judeţului FOTO UPDATE

De exemplu, la ora transmiterii acestei ştiri, pompierii intervin în trei locuri: la degajarea apei într-o curte inundată de pe strada Plopilor, pe şoseaua de centură, în zona Modern Calor, precum şi la intersecţia dintre străzile Pacea şi George Enescu. De altfel, ultimele două zone sunt cunoscute a fi cu risc de inundare la fiecare ploaie abundentă.



UPDATE 1:
"Pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o locuință, o curte și un garaj precum şi pentru degajarea unui autoturism ce nu a mai putut înainta din cauza apei. Toate cele patru solicitări au provenit de la cetăţeni din municipiul Botoşani", spune slt. Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Pe de altă parte, la Flămânzi, Suliţa, Albeşti şi Ungureni, au intervenit pompierii voluntari pentru evacuarea apei din patru curţi.
Trei persoane- doi adulţi şi un copil-, au fost evacuate de pe drumul judeţean 282, între Măşcăteni şi Ionăşeni, şi sunt acum în siguranţă.

UPDATE 2: Ora 19:30

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de la instituirea Codului Portocaliu de ploi abundente si instabilitate atmosferică accentuată, s-au produs situaţii de urgenţă în nouă unități administrativ- teritoriale din județul Botoșani: municipiul Botoşani, municipiul Dorohoi, oraşul Flămânzi, comunele Sulița, Albesti, Ungureni, Dângeni, Havârna şi Gorbăneşti. În total au fost 15 apeluri la serviciul 112, iar pentru înlăturarea efectelor au intervenit forte şi mijloace ale ISU Botoșani și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectate.

Pompierii militari au intervenit pentru salvarea a trei persoane (doi adulți și un copil) dintr-o maşină care nu a mai putut înainta din cauza apei care a acoperit drumul dintre Măşcăteni si Ionăşeni, evacuarea apei dintr-o locuinţă, un garaj, subsolul unei case, trei curți si degajarea a doua autoturisme rămase care nu si-au mai putut continua cursa din cauza apei acumulate pe șosea.

Pompierii din Dorohoi au intrevenit pentru a preveni inundarea unor locuințe din zona Drochia. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Flamanzi, Sulița, Albesti, Ungureni, Havarna, Dangeni si Gorbanesti au intervenit pentru evacuarea apei din 11 curți. Totodata, in două localități (Ștefănești si Cotusca), a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 1.503 consumatori, însă defecțiunile au fost remediate.

În această dupa-amiaza, prefectul Dan Şlincu, şefii structurilor MAI precum si membri ai CJSU au fost convocați intr-o videoconferința de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. În cadrul sedintei s-a discutat situatia operativa de la nivelul judetelor afectate de manifestarile vremii.


Foto: Evacuare Albeşti



Foto: Municipiul Botoşani






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...