Bate vantul prin muzeu!

Bate vantul prin muzeu!

 Lucica Parvan, directorul Muzeului Judetean Botosani  

Preocupati de grijile zilnice ori preferand alte modalitati de a-si petrece timpul liber, oamenii ocolesc aceste locuri. Unii dintre botosanenii marturisesc ca nu au mai trecut pragul unei astfel de institutii de zeci de ani de zile.

30.000 de oameni, cei mai multi scolari, veniti in grup organizat. Cam acesta este numarul botosanenilor care aleg, anual, sa isi petreaca timpul liber prin muzeele din judetul Botosani. Cei mai multi dintre acestia, spune directorul muzeului judetean, Lucica Parvan, vin in grupuri organizate.

Prea putini sunt botosanenii care se opresc pentru cateva minute la un muzeu. Din acest motiv, veniturile anuale nu sunt foarte mari, pretul unui bilet fiind de doar 2 lei.

Lucica Parvan, director al Muzeul Judetean: "Eu pun acest lucru pe seama faptului ca judetul nostru nu este un judet turistic. In Botosani ajung foarte putine grupuri de turisti, si atunci baza vizitatorilor nostri o constituie scolile".

Cei mai multi dintre botosaneni nici nu isi mai amintesc cand a fost ultima lor vizita la un muzeu. Doar vietuitoarele expuse periodic ar mai atrage vizitatorii.

Lucica Parvan: "Este vorba despre vietati, serpi, soparle, pasari exotice, la care vin in numar mare copiii".

Chiar daca numarul vizitatorilor este in scadere, conducerea Muzeului Judetean are o surpriza pentru iubitorii de arta. La sfarsitul acestei saptamani se va redeschide sectia de arta a muzeului.

Timp de 12 ani obiectele acestei expozitii au stat in depozitul muzeului. Pana in 1996, sectia de arte functiona in centrul vechi al orasului, spatiu ocupat astazi de Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

(Subiectul a fost dezbatut astazi, la Stirile Tele M)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
225

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
365

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
124

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...