Bate vantul prin muzeu!

Bate vantul prin muzeu!

 Lucica Parvan, directorul Muzeului Judetean Botosani  

Preocupati de grijile zilnice ori preferand alte modalitati de a-si petrece timpul liber, oamenii ocolesc aceste locuri. Unii dintre botosanenii marturisesc ca nu au mai trecut pragul unei astfel de institutii de zeci de ani de zile.

30.000 de oameni, cei mai multi scolari, veniti in grup organizat. Cam acesta este numarul botosanenilor care aleg, anual, sa isi petreaca timpul liber prin muzeele din judetul Botosani. Cei mai multi dintre acestia, spune directorul muzeului judetean, Lucica Parvan, vin in grupuri organizate.

Prea putini sunt botosanenii care se opresc pentru cateva minute la un muzeu. Din acest motiv, veniturile anuale nu sunt foarte mari, pretul unui bilet fiind de doar 2 lei.

Lucica Parvan, director al Muzeul Judetean: "Eu pun acest lucru pe seama faptului ca judetul nostru nu este un judet turistic. In Botosani ajung foarte putine grupuri de turisti, si atunci baza vizitatorilor nostri o constituie scolile".

Cei mai multi dintre botosaneni nici nu isi mai amintesc cand a fost ultima lor vizita la un muzeu. Doar vietuitoarele expuse periodic ar mai atrage vizitatorii.

Lucica Parvan: "Este vorba despre vietati, serpi, soparle, pasari exotice, la care vin in numar mare copiii".

Chiar daca numarul vizitatorilor este in scadere, conducerea Muzeului Judetean are o surpriza pentru iubitorii de arta. La sfarsitul acestei saptamani se va redeschide sectia de arta a muzeului.

Timp de 12 ani obiectele acestei expozitii au stat in depozitul muzeului. Pana in 1996, sectia de arte functiona in centrul vechi al orasului, spatiu ocupat astazi de Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

(Subiectul a fost dezbatut astazi, la Stirile Tele M)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alternativă de petrecere a timpului liber împreună cu copiii, la Mănăstirea Doamnei

Miercuri, 8 Iulie 2020
518

Aflat la câțiva kilometri de municipiul Botoșani, „colțul de Rai” de la Mănăstirea Doamnei este locul ideal de petrecere a timpului liber, atât pentru copii cât și ...

Antrenorul FC Botoşani: „Vom avea aceeaşi abordare ofensivă cu Astra”

Miercuri, 8 Iulie 2020
119

Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a anunţat, miercuri, că va păstra abordarea ofensivă în meciul de vineri contra Astrei Giurgiu, din etapa a şaptea a play-off-ulu...

Funcționar al APIA Botoșani internat cu coronavirus, alți patru angajați în izolare

Miercuri, 8 Iulie 2020
425

Un funcționar al Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) din Botoșani a fost diagnosticat cu noul coronavirus, luni, după ce s-a prezentat la spital cu o stare de să...