Basescu a transmis spre avizare proiectul de revizuire a Constitutiei

Basescu a transmis spre avizare proiectul de revizuire a Constitutiei
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis, miercuri, Consiliului Legislativ proiectul legii de revizuire a Constitutiei in vederea avizarii lui.

Seful statului va sustine la ora 17:00 o conferinta de presa pe aceasta tema. Dupa primirea avizului Consiliului Legislativ, proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei, initiat de Presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului, va fi transmis Curtii Constitutionale pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea, se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

Ulterior, proiectul de revizuire insotit de avizul Cosiliului Legislativ si de decizia Curtii Constitutionale va fi inaintat Parlamentului Romaniei, in vederea dezbaterii si adoptarii lui.

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta postului public de radio, Traian Basescu anunta ca proiectul prezidential re revizuire a Constitutiei este finalizat, iar el va fi transmis spre aprobare Parlamentului inainte de finalul acestei sesiuni parlamentare.

"Proiectul e terminat, dar trebuie gasit un moment de liniste, acum sunt multe proiecte in discutie in Parlament. Vom gestiona acest proces ca sa ajunga la Parlament inainte de vacanta parlamentara.(...)

Nu vizez nimic spectaculos, atributiunile presedintelui si parlamentului raman raman aceleasi, propun doar aplicarea rezultatelor referendumului: parlament unicameral si 300 de parlamentari. In plus, am tinut cont de deciziile Curtii Constitutionale care lasau loc de interpretari. De exemplu, relatia premier presedinte la remaniere. Acum scrie foarte clar ca cei doi trebuie sa se consulte si sa ajunga la o concluzie, plecand de la responsabilitatea pe care o au amandoi. Sau cand l-am desemnat prim-ministru pe Negoita si timp ce o luna parlamentul nu a vrut sa ia in discutie. Acum termenul e de 10 zile, daca nu se da votul, Guvernul se considera picat si se trece la o noua desemnare", a explicat presedintele, citat de RTV.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Lasă-mă să te iubesc

Duminică, 19 Ianuarie 2020
223

Publicăm astăzi o poezie de dragoste, venită pe adresa redacției de la Mirela Butacu. Vă dorim lectură plăcută.Lasă-mă să te iubescde Mirela Butacu Lasă-mă să te iub...

S-a stins din viață Dan Andrei Aldea, fost lider al trupei Sfinx

Duminică, 19 Ianuarie 2020
365

Cântărețul, instrumentistul și compozitorul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx în anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de vineri spre sâ...

Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

Duminică, 19 Ianuarie 2020
1599

Cazul familiei din localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, greu încercată de boală și de neajunsuri, respectiv o femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15...