O femeie de 35 de ani a devenit barbat

 O femeie de 35 de ani a devenit barbat
O echipa de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti a efectuat, in noaptea de marti spre miercuri, o operatie de schimbare de sex. Dupa o interventie de 12 ore, o femeie de 35 de ani a devenit barbat.

Interventia chirurgicala a fost una complexa, a declarat, pentru Mediafax, medicul Cristian Nitescu, specialist din echipa care a efectuat operatia. Potrivit acestuia, starea pacientului este buna şi ca acesta ramane sub monitorizare.

Chirurgii au realizat un autotransplant, de piele si de muschi, tesuturile fiind prelevate de pe mainile pacientei. Medicii spun ca este mult mai usor pentru un barbat sa devina femeie, decat pentru o femeie sa devina barbat, intrucat, in ultimul caz, procedura chirurgicala este mai complexa si implica microchirurgia constructiva.

Transformarea fizica din femeie in barbat va fi dublata de modificarea tuturor documentelor de apartenenta la sexul pe care l-a capatat.

Este al cincilea caz de acest gen, prima operatie de schimbare de sex din Romania avand loc la Spitalul de Urgenta Floreasca in aprilie 1995. In urma interventiei de atunci, un tanar de 19 ani, Sorin Florin Ratiu, devenind femeie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
521

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
171

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
111

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...