Barurile din Botoşani şi din apropierea oraşului, călcate de poliţişti. Amenzi de peste 50.000 de lei!

Barurile din Botoşani şi din apropierea oraşului, călcate de poliţişti. Amenzi de peste 50.000 de lei!
Weekend greu pentru petrecăreţii din zona oraşului Botoşani, dar şi pentru comercianţii de băuturi alcoolice prinşi pe picior greşit! 

În zilele de sâmbătă şi duminică, în anumite intervale orare, pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Botoşani şi a secţiilor rurale arondate s-au desfăşurat acţiuni punctuale, pe linia prevenirii şi combaterii riscurilor la adresa ordinii şi siguranţei publice.

La acţiune au participat şi poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, precum şi lucrători din cadrul I.J.J. Botoşani, O.P.C.  Botoşani și  Politia Locală Botoșani.

Au fost legitimate 282 de persoane, 62 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice.

Poliţiştii au aplanat două stări conflictuale şi au fost dispersate 11 grupuri de persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonele în care au fost găsite.

"În scopul prevenirii şi combaterii abaterilor de la normale legale de comerţ, au fost efectuate controale/verificări la 44 de agenţi economici, îndeosebi baruri sau alte unităţi de alimentaţie publică în care se comercializau băuturi alcoolice. Poliţiştii au constatat 46 de fapte contravenţionale, pentru care sancţiunile aplicate însumează 52.050 de lei. Astfel, au fost constatate 12 abateri de la Legea 61/1991, 10 încălcări ale normelor de comerţ şi 24 de abateri rutiere", informează IPJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
309

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
97

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
299

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...