Avertisment al Patriarhului Daniel: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor

Avertisment al Patriarhului Daniel: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor

Patriarhul Daniel trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte declinul demografic, avertizând că, dacă ''vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor''.

În predica ţinută astăzi, la slujba de Buna Vestire, Patriarhul Daniel a spus că Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc, el vorbind, în acest context, despre "Marşul pentru viaţă", care a ajuns în 600 de localităţi din România şi Republica Moldova.

"Majoritatea acelora care participă la această manifestare în favoarea vieţii şi în favoarea mamelor însărcinate este formată din tineri, dar şi oameni mai în vârstă, care-şi dau seama că, dacă noi continuăm - poporul român - cu miile de avorturi, câteva milioane până acum, din 1960 şi până acum, vom pieri ca popor. Diminuăm foarte mult. Ne aflăm în declin demografic. Numărul naşterilor este mai mic decât numărul înmormântărilor", a subliniat patriarhul, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, "Marşul pentru viaţă", are, în primul rând, un aspect spiritual, pentru că "avortul, în limbajul bisericesc, canonic, se numeşte pruncucidere, adică uciderea pruncilor, în pântecele mamei lor", dar şi unul social, prin "faptul că se nasc din ce în ce mai puţini copii şi populaţia României s-a diminuat deja cu câteva milioane în ultimii 20 sau 30 de ani".

"Deci, avem în Maica Domnului ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinţilor copiilor, nu numai a mamelor, ci şi a taţilor şi ocrotitoare a familiilor care, deşi nu au copii, adoptă copii, cresc copii, pe care-i adoptă de la alte familii care au copii mai mulţi. Şi prin aceasta arătăm cât de mare este binecuvântarea vieţii, cât de mare este binecuvântarea de a da naştere la prunci", a mai spus patriarhul.

Credincioşii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici prăznuiesc, pe 25 martie, Buna Vestire. Sărbătoarea Bunei Vestiri este legată de vestea adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei din Nazaret, când i se închină cu cuvintele "Bucură-te ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei" (Luca 1, 28). Evanghelia Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca arată cum Arhanghelul Gavriil a fost trimis către Fecioara Maria din Nazaret pentru a-i vesti că a fost aleasa de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
9

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
440

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
28

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...