Aventură ca-n filme cu un amant, un soţ încornorat şi un flagrant!
BOTOSANI

Aventură ca-n filme cu un amant, un soţ încornorat şi un flagrant!
Un botoşănean care şi-a înşelat soţia i-a pregătit, cu ajutorul anchetatorilor, un flagrant celui care îl şantaja că dovada infidelităţii sale va ajunge pe internet, să o vadă tot satul.

S-a întâmplat săptămâna trecută, într-o localitate botoşăneană, când Mitică D. a apelat la ajutorul poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale pentru a-l scăpa de un individ care îl şantaja cu publicarea pe o reţea de socializare cu imaginile infidelităţii sale.

Bărbatul, care deţine şi o funcţie publică, le-a mărturisit poliţiştilor că în iarnă a început o relaţie cu o femeie din sat, căsătorită, ca şi el. Toate bune şi frumoase până când soţul "încornorat" a aflat de relaţia extraconjugală a soţiei sale şi l-a ameninţat pe amant că îi va spune şi soţiei acestuia despre înşelăciune. Şi chiar a făcut-o, luna trecută, când soţul înşelat a sunat-o pe nevasta înşelată şi i-a povestit de aventura celor doi, jurând că are şi imagini video şi foto compromiţătoare, dar care dovedesc amantlâcul.

Soţul înşelat nu s-a oprit aici, ci i-a povestit şi unui tinerel din sat despre ruşinea pe care i-a făcut-o nevasta şi amantul ei cu funcţie publică. Tinerelul i-a cerut numărul de telefon al amantului deconspirat şi a început să-l terorizeze pe acesta cu telefoane, cerându-i 5.000 (!) de lei pentru a nu publica pe internet imaginile compromiţătoare, care ar fi putut să-i afecteze imaginea. Amantului nu i-a convenit suma aşa că, după negocieri, s-a ajuns la 3.000 de lei, pe care tinerelul urma să-i primească joia trecută.

Un flagrant "ca la carte"

Tinerelul nu a acţionat singur, ci şi-a luat şi un complice, pe Alexandru A., pe care l-a trimis să ridice suma de bani cu care Mitică D. urma să-şi cumpere liniştea. Întâlnirea a fost stabilită la marginea Botoşaniului, pe "şoseaua moartă", paralelă cu cea care merge spre Hudum, acolo unde Mitică s-a întâlnit cu Alexandru şi au făcut schimbul. Numai că banii au fost marcaţi în prealabil de poliţişti, astfel că, după ce Alexandru D. a preluat suma de 900 de lei, contra unui CD pe care ar fi trebuit să fie inscripţionate imaginile şi filmele compromiţătoare, poliţiştii l-au "agăţat".

Tânărul le-a predat atât suma de bani cât şi telefoanele mobile pe care le avea la el. Anchetatorii au solicitat în aceeaşi zi judecătorilor botoşăneni interceptarea comunicaţiilor precum şi înregistrarea comunicărilor efectuate de pe telefoanele mobile folosite de şantajişti. Ulterior, Alexandru A. a fost reţinut şi a mărturisit cum a intrat în "afacere", instigat fiind de tinerelul căruia soţul încornorat i-a povestit toată aventura soţiei sale.

Procurorii au solicitat în instanţă arestarea lui preventivă, însă judecătorul a considerat că măsura preventivă potrivită este controlul judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicţiile aferente, inclusiv cea de a nu lua legătura cu niciunul dintre cei implicaţi în afacerea amoroasă: amantul şi soţia sa, amanta şi soţul înşelat, tinerelul care a pus toată afacerea la punct şi şoferul taxiului care l-a dus pe Alexandru la locul de preluare a banilor.

 

Spune-ne opinia ta