Arderea resturilor vegetale- cauza a 11 incendii înregistrate într-o singură zi UPDATE

Îmbunătăţirea vremii şi curăţenia de primăvară determină botoşănenii să apeleze la metode facile de igienizare a terenurilor, fie că sunt în preajma caselor, fie că sunt agricole. Problema este că igienizarea prin arderea resturilor vegetale creează situaţii cu potenţial periculos.

Arderea resturilor vegetale- cauza a 11 incendii înregistrate într-o singură zi UPDATE

   Foto: ISU Botoşani

Astfel de incendii au fost cauza care a generat nu mai puțin de 11 incendii, susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiile au fost înregistrate vineri în Vlădeni (comuna Corlăteni), Băluşeni, Săveni, Strahotin (comuna Dângeni), Racovăţ (comuna Pomârla), Hulub (comuna Dângeni), Chiţoveni (oras Flămânzi), Botoșani, Dorohoi şi Şendriceni.

Pentru stingerea celor 11 incendii au intervenit, în total, 100 de pompieri militari şi voluntari. A ars vegetatia uscată de pe aproximativ 60 de hectare. Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor la locuinţe, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 80.000 lei.

IJSU Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis.

UPDATE:

În ultimele ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 13 incendii.

Unul dintre incendii s-a produs pe marginea drumului care leagă municipiile Botoșani și Dorohoi, arzând aproape 4 hectare de vegetație uscată. Din cauza fumului, circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri o oră şi jumătate. În cazul celorlalte incendii, pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor la locuinţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
65

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...