Arafat: Sistemul RO-ALERT nu trimite mesaje înainte de cutremur, ci ulterior

Arafat: Sistemul RO-ALERT nu trimite mesaje înainte de cutremur, ci ulterior

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, duminică dimineață, după cutremurul cu magnitudine de 5,8 din județul Buzău, că sistemul RO-ALERT nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci ulterior producerii seismului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis că mesajele de avertizare sunt trimise populației în cazul în care există ”consecințe grave” ale seismului. 

"Încă de la început s-a explicat că sistemul RO-ALERT nu este menit să trimită alerte înainte de cutremur, ci ulterior", a declarat Raed Arafat, la Digi24, citat de Mediafax. 

Și reprezentanții ISU București-Ilfov au arătat că în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

"Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Un cutremur puternic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în România. Potrivit Institutului Național pentru Fizica a Pământului, cutremurul, care s-a produs la ora 03.38, a avut magnitudinea de 5,8 grade Richter. Seismul a fost resimțit puternic și în Capitală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
40

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
174

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...