Aproape 5000 de botoșăneni și-au găsit de muncă anul acesta prin intermediul AJOFM Botoșani

Aproape 5000 de botoșăneni și-au găsit de muncă anul acesta prin intermediul AJOFM Botoșani

Nu mai puțin de 4.994 de botoșăneni și-au găsit de muncă în 2019 prin intermediul AJOFM Botoșani. În perioada ianuarie-noiembrie 2019, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 4.994 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 2.423 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 2.460 au peste 45 de ani 693 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 630 au între 25 și 35 de ani, iar 1.211 sunt tineri sub 25 de ani (1.198 tineri NEETs), se arată într-un comunicat emis de AJOFM Botoșani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.423  provin din mediul urban, iar 2.571 persoane sunt din mediul rural.

“Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.693 persoane (33,90%), urmate de cele cu învățământ profesional 1.319 persoane(26,41%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 995 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 417 persoane”, mai precizează sursa citată.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 4.152 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.

“Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.519 persoane”, a precizat directorul executiv al AJOFM Botoșani, Teodor Dimitriu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
1131

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
548

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
29

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...