Anul trecut, românii din străinătate au trimis 3 miliarde de euro în țară! Suntem pe locul II în Europa, după portughezi!

Anul trecut, românii din străinătate au trimis 3 miliarde de euro în țară! Suntem pe locul II în Europa, după portughezi!

Sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţări din afara Uniunii Europene, denumite transferuri personale, s-au ridicat la 35,6 miliarde de euro în 2018, în creştere comparativ cu 32,6 miliarde de euro în anul anterior.

Intrările în UE, pe de altă parte, au totalizat 10,9 miliarde de euro, rezultat care a dus la un sold negativ pentru Uniunea Europeană de minus 24,6 miliarde de euro, în comparaţie cu restul lumii, arată datele Eurostat.

Cea mai mare parte a transferurilor personale constau în fluxuri de bani trimise de migranţi în ţările lor de origine.

Anul trecut, statele membre care au înregistrat cele mai mari intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), România (trei miliarde de euro), Polonia (2,9 miliarde de euro), Marea Britanie (2,3 miliarde de euro) şi Italia (două miliarde de euro).

În consecinţă, Portugalia (cu 3,1 miliarde de euro proveniţi din interiorul UE), România (cu aproape 2,7 miliarde de euro din UE) şi Polonia (2,5 miliarde de euro) se situează în topul ţărilor care au înregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale de fonduri, în 2018.

În cazul României, intrările de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,977 miliarde de euro, dintre care 2,661 miliarde de euro din interiorul UE şi 316 milioane de euro din afara UE, în timp ce ieşirile au fost de 263 milioane de euro, dintre care 172 de milioane de euro au mers în interiorul UE şi 91 milioane de euro în afara UE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
88

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
139

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...