Andrei Gheorghe: "Politia mi-a deschis un nou dosar penal"

Andrei Gheorghe: "Politia mi-a deschis un nou dosar penal"
La nici un an de la închiderea dosarului penal în care era acuzat de vătămare corporală, Andrei Gheorghe a fost cercetat din nou de oamenii legii. El a dezvăluit pentru Ziarul Ring motivele pentru care poliţiştii i-au deschis un nou dosar.

Ce s-a întâmplat cu dosarul penal de la acel accident rutier de pe vremea când eraţi consilier la Ministerul de Finanţe?

M-a oprit poliţia şi mi-a deschis un nou dosar penal. După ce mi-au închis anteriorul dosar penal, nu l-au trimis în sistem, iar eu apăream ca un conducător auto cu permisul suspendat care conduce nebuneşte, cu părul în vânt, pe străzile patriei. După care a trebuit să mă duc personal la procuratură şi să sap în procuratură cu un pickhammer să găsesc dosarul meu vechi şi să întreb de ce nu l-au trimis. Dacă nu tolerez absurdul, existenţa în România e depresie continuă, psihoză.

V-a modificat viaţa în vreun fel experienţa de la Finanţe?

Toate experienţele te îmbogăţesc, chiar dacă te îmbogăţesc în rău. Să îl întrebi pe un creştin cum a fost în groapa cu lei la Colosseum. A fost interesant. A fost emoţional. Cu ministerul ştii că ceva este. Ştii că o să te arzi dacă pui mâna pe vătraiul roşu din foc, dar totuşi pui mâna. Abia după aia experienţa e totală, e clară, e cuantificabilă. Am văzut, de-adevăratelea, cu ochii mei. Nu mai sunt doar un creştin care a văzut doar crucea. Eu l-am văzut pe Iisus. E acolo, e bătut în cuie. Şi acolo sunt bătute în cuie în sistem lenea, incompetenţa şi domnia. Noi am beatificat mediocritatea. Asta am reuşit să facem în 20 de ani. Ne închinăm la ea, o iubim şi ne facem cruci.

Asta e cu acordul tuturor, nu doar cu al politicienilor...

Nu e cu acordul meu. Nu e vină colectivă. Acesta e un rahat pe care îl folosesc oamenii politici când spun că, «la urma urmei, cu toţii suntem responsabili pentru ultimii 20 de ani». Pentru că e un enunţ din care nu ai cum să ieşi şi trebuie să spui că «da, aşa este». Mergem într-o barcă şi, într-adevăr, eu nu am legat cum trebuie batista de ramă în timp ce tu ai scos dopul. Şi eu sunt vinovat, e adevărat, dar cine a scos dopul? Mulţi dintre noi nu suntem.

 

A refuzat să dea probe biologice
În februarie 2010, Andrei Gheorghe a provocat un accident rutier pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, izbind un automobil care staţiona la stop. Poliţiştii i-au deschis dosar penal pentru vătămare corporală şi, pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, permisul i-a fost ridicat. În luna noiembrie, dosarul a fost închis de procurori, care au decis neînceperea urmăririi penale, scrie Ziarul Ring.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
54

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
84

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
25

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...