Alegeri in Republica Moldova: Voturile vor fi renumarate

Voturile exprimate la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova vor fi renumarate, dupa ce Curtea Constitutionala a admis cererea formulata de Partidul Comunist din Republica Moldova in acest sens.

Comisia Electorala Centrala urmeaza sa purceada la renumararea voturilor, in ansamblu, pe tara. Cererea comunistilor a fost admisa dupa ce s-a constatat incorectidutinea datelor dintre procesele verbale primite de la birourile electorale, comparativ cu cele care au fost plasate pe site-ul CEC, informeaza publicatia Jurnal de Chisinau.

Juristul PCRM, Sergiu Sarbu, a comentat decizia CCR si a spus ca partidul este satisfacut, insa a recunoscut ca renumararea ar putea sa nu schimbe rezultatul alegerilor.

"Poate ca in urma renumararii nu se va schimba esenta si distribuirea mandatelor, pentru ca cele mai mari fraude s-au facut pana la introducerea buletinelor de vot", a declarat Sergiu Sarbu, care este de parere ca renumararea poate aduce 1% in plus pentru comunisti.

Numararea trebuie efectuata in tremen de maxim 7 zile, iar de renumarare se vor ocupa aceleasi organe electorale. Sergiu Sarbu a precizat ca, in functie de rezultatele renumararii, comunistii pot depune o sesizare privind anularea integrala a scrutinului. "Daca se va demonstra votarea multipla, atunci PCRM va depune un demers de fraudare a alegerilor parlamentare din 28 noiembrie si invalidarea rezultatelor", a spus Sergiu Sarbu, portivit InfoPrimNeo.

Comunistii au reclamat la CCR rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, spunand ca accesul observatorilor PCRM la scrutinul parlamentar din 28 noiembrie a fost limitat, iar buletinele cu voturi pentru comunisti au fost puse in teancul de buletine cu voturi pentru liberal-democrati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
293

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
505

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...