Alegeri in Republica Moldova: Voturile vor fi renumarate

Voturile exprimate la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova vor fi renumarate, dupa ce Curtea Constitutionala a admis cererea formulata de Partidul Comunist din Republica Moldova in acest sens.

Comisia Electorala Centrala urmeaza sa purceada la renumararea voturilor, in ansamblu, pe tara. Cererea comunistilor a fost admisa dupa ce s-a constatat incorectidutinea datelor dintre procesele verbale primite de la birourile electorale, comparativ cu cele care au fost plasate pe site-ul CEC, informeaza publicatia Jurnal de Chisinau.

Juristul PCRM, Sergiu Sarbu, a comentat decizia CCR si a spus ca partidul este satisfacut, insa a recunoscut ca renumararea ar putea sa nu schimbe rezultatul alegerilor.

"Poate ca in urma renumararii nu se va schimba esenta si distribuirea mandatelor, pentru ca cele mai mari fraude s-au facut pana la introducerea buletinelor de vot", a declarat Sergiu Sarbu, care este de parere ca renumararea poate aduce 1% in plus pentru comunisti.

Numararea trebuie efectuata in tremen de maxim 7 zile, iar de renumarare se vor ocupa aceleasi organe electorale. Sergiu Sarbu a precizat ca, in functie de rezultatele renumararii, comunistii pot depune o sesizare privind anularea integrala a scrutinului. "Daca se va demonstra votarea multipla, atunci PCRM va depune un demers de fraudare a alegerilor parlamentare din 28 noiembrie si invalidarea rezultatelor", a spus Sergiu Sarbu, portivit InfoPrimNeo.

Comunistii au reclamat la CCR rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, spunand ca accesul observatorilor PCRM la scrutinul parlamentar din 28 noiembrie a fost limitat, iar buletinele cu voturi pentru comunisti au fost puse in teancul de buletine cu voturi pentru liberal-democrati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comună din Botoșani fără internet, copiii, puşi să facă ore online. „Ca şi cum l-ai pune pe orb să scrie o declaraţie“

Miercuri, 30 Septembrie 2020
982

Părinţii dintr-o comună botoşăneană sunt revoltaţi că elevii trebuie să facă din nou ore on-line în perioada alegerilor. Aceştia spun că este umilinţa supremă, având în...

Medic nou la Unitatea de Primiri Urgențe

Miercuri, 30 Septembrie 2020
640

Nu mai puțin de opt medici stomatologi s-au înscris pe postul fără concurs de medic dentist de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.După selecția dosarelor, au mai ră...

Donație importantă pentru copiii și adulții cu dizabilități aflați în unitățile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C Botoșani

Miercuri, 30 Septembrie 2020
385

Începând de miercuri, 30 septembrie 2020, beneficiarii unităților rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, copii ...