A murit George H.W. Bush. Fostul președinte american avea 94 de ani

A murit George H.W. Bush. Fostul președinte american avea 94 de ani

George H.W. Bush, cel de al 41-lea președinte al Statelor Unite, care a ocupat funcția între 1989 și 1993, a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani, relatează site-ul cotidianului The Washington Post. Decesul său a fost anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. Cauza morții nu a fost încă făcută publică. 

În anul 2012, acesta a anunțat că suferă de o formă a bolii Parkinson. Soția fostului președinte republican, Barbara Bush, a murit pe 17 aprilie anul acesta, potrivit Mediafax.

Înainte de a fi ales în funcția de președinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcția de congressman, a fost un delegat la Națiunilor Unite, președinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing și director al CIA.

Absolvent al Universității Yale, George H.W. Bush și-a început cariera în politică în funcția de președinte al filialei Partidului Republican în Comitatul Harris, Texas.

Mandatul său în funcția de președinte al Statelor Unite a început la data de 20 ianuarie 1989.

În anul 1990, acesta a proclamat o "nouă ordine mondială", liberă de "amenințarea terorii, cu un simț puternic al justiției și mai sigură în cautarea păcii - o lume în care națiunile împart responsabilitatea pentru libertate și justiție".

În urma invadării Kuweitul în anul 1990, George H.W. Bush a format o coaliție de 30 de națiuni, susținută de NATO, care a luptat împotriva forțelor Irakului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
128

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
116

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
172

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...