3500 de pacienți din Avrămeni au rămas fără medic de familie!

3500 de pacienți din Avrămeni au rămas fără medic de familie!

Peste 3000 de pacienți din judeţ au rămas fără medic de familie, iar acest lucru pentru că în prezent Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani nu mai are contract cu cabinetul unuia din cei mai cunoscuţi medici de familie, începând cu 30 iunie.

Este vorba de medicul din comuna Avrămeni, Romică Coșovanu, care se află în această situație pentru a doua oară, în decurs de doar câteva luni.

Prima dată, acesta a fost cel care a cerut încetarea contractului cu instituția de asigurări, în luna aprilie, urmare a faptului că era cercetat într-un dosar pentru fals intelectual și obținere ilegală de fonduri, însă, ulterior și-a făcut o altă firmă și a intrat din nou în contract cu CAS Botoșani.

Între timp CAS Botoșani a primit hotărârea judecătorească cu condamnare, drept pentru care contractul nu a mai fost prelungit.

De la 30 iunie, contractul i-a încetat de drept și nu i-a mai fost prelungit pentru că între timp am primit hotărâre judecătorească, din care rezultă că procesul s-a desfășurat în procedura recunoașterii vinovăției. Recunoașterea vinovăției are efect juridic, apelul nu poate schimba lucrul acesta”, a declarat Carmen Nicolau, directorul casei de asigurări de sănătate Botoșani.

La cabinetul din Avrămeni erau înscriși peste 3.500 de pacienți. Asigurații nu au altă alternativă, până la venirea unui alt medic în localitate, decât să se adreseze medicilor de familie din zonele limitrofe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
7

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
305

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
128

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...