Angajtorii nu vor fi scutiti de taxele pentru salariatii cu mai putin de 1.000 lei

 Angajtorii nu vor fi scutiti de taxele pentru salariatii cu mai putin de 1.000 lei
Masura ce viza ca firmele sa fie scutite de la plata contributiilor catre stat pentru salariatii cu venituri mai mici de 1.000 lei nu va fi aplicata, intrucat aceasta decizie ar duce la cresterea evaziunii fiscale.

"Sindicatele sunt impotriva acestei masuri pe care o considera nejustificata si in plus ar fi dus la cresterea evaziunii fiscale, deoarece firmle mici nu pot fi monitorizate decat o data la trei ani prin sondaj si astfel ar fi putut angaja fictiv anumite persoane pentru a-si mari profiturile", a explicat Hossu, citat de NewsIn.

Miercuri, Guvernul anuntase ca ar putea aproba subventionarea integrala de la bugetul de stat pe anul 2009 a contributiilor sociale ale angajatorului pentru angajarea unei singure persoane cu salariul de maximum 1.000 lei, pentru a stimula crearea a cel putin 50.000 locuri de munca in microintreprinderi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

Marţi, 14 Iulie 2020
1069

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

Marţi, 14 Iulie 2020
199

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

Marţi, 14 Iulie 2020
324

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...