A fost lansată monografia "Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi-30 de ani de cultura, creatie si folclor"

 A fost lansată monografia "Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi-30 de ani de cultura, creatie si folclor"
"Mugurelul" a aparținut întâi Casei de Copii Școlari nr. 2, apoi Clubului Copiilor Dorohoi, Asociației "Mugurelul", municipiului Dorohoi și acum putem spune că este a județului Botoșani, și a avut ca element central "Orchestra Mugurelul", prin care de-a lungul anilor, sub bagheta și coordonarea profesorului Marcel Dupu, au trecut 328 de tineri care au promovat folclorul tradițional autentic.

Toate aceste mărturii a 30 de ani de cultură, creație și folclor le putem găsi în lucrarea al cărei coordonator este profesorul Marcel Dupu, colectivul de autori fiind format din oameni care i-au stat alături de-a lungul acestei "călătorii".

Prin parcurgerea capitolelor putem vedea cum s-a format, cum a crescut și a devenit performant fenomenul "MUGURELUL", cum s-au îmbinat activitățile educaționale nonformale desfășurate la Palatul Copiilor Botoșani și Clubul Copiilor Dorohoi cu cele ale Asociației "Mugurelul", cum prin dăruire, profesionalism, seriozitate și foarte multă muncă, generații de tineri au avut șansa să fie formați, educați și mulți dintre ei să dezvolte o carieră în domeniul artistic.

Editarea lucrării s-a realizat în cadrul proiectului "Prin folclor, un viitor!", finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, oferind astfel  tinerilor, dascălilor, oamenilor de cultură oportunitatea de a se informa și de a prelua un model de bună practică, dăruind o filă de istorie ce aduce în mediile educaționale posibilitățile concrete de dezvoltare și promovare a tinerelor talente, a valorilor naționale cu care ne mândrim și reprezentând un îndemn pentru noi generații de a se integra în familia "Mugurelul".

Lansarea s-a realizat în cadrul Festivalului Internațional de Folclor "Mugurelul" de către prof. Cornelius Drescanu. (comunicat de presă)
    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
411

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
251

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
95

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...