A fost lansată monografia "Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi-30 de ani de cultura, creatie si folclor"

 A fost lansată monografia "Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi-30 de ani de cultura, creatie si folclor"
"Mugurelul" a aparținut întâi Casei de Copii Școlari nr. 2, apoi Clubului Copiilor Dorohoi, Asociației "Mugurelul", municipiului Dorohoi și acum putem spune că este a județului Botoșani, și a avut ca element central "Orchestra Mugurelul", prin care de-a lungul anilor, sub bagheta și coordonarea profesorului Marcel Dupu, au trecut 328 de tineri care au promovat folclorul tradițional autentic.

Toate aceste mărturii a 30 de ani de cultură, creație și folclor le putem găsi în lucrarea al cărei coordonator este profesorul Marcel Dupu, colectivul de autori fiind format din oameni care i-au stat alături de-a lungul acestei "călătorii".

Prin parcurgerea capitolelor putem vedea cum s-a format, cum a crescut și a devenit performant fenomenul "MUGURELUL", cum s-au îmbinat activitățile educaționale nonformale desfășurate la Palatul Copiilor Botoșani și Clubul Copiilor Dorohoi cu cele ale Asociației "Mugurelul", cum prin dăruire, profesionalism, seriozitate și foarte multă muncă, generații de tineri au avut șansa să fie formați, educați și mulți dintre ei să dezvolte o carieră în domeniul artistic.

Editarea lucrării s-a realizat în cadrul proiectului "Prin folclor, un viitor!", finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, oferind astfel  tinerilor, dascălilor, oamenilor de cultură oportunitatea de a se informa și de a prelua un model de bună practică, dăruind o filă de istorie ce aduce în mediile educaționale posibilitățile concrete de dezvoltare și promovare a tinerelor talente, a valorilor naționale cu care ne mândrim și reprezentând un îndemn pentru noi generații de a se integra în familia "Mugurelul".

Lansarea s-a realizat în cadrul Festivalului Internațional de Folclor "Mugurelul" de către prof. Cornelius Drescanu. (comunicat de presă)
    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liderii administrației de stat de la Botoșani au depus astăzi o jerbă de flori în Cimitirul eroilor- Pacea

astăzi, 14:15
38

Respectând regulile de distanțare fizică, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, împreună cu subprefectul județului, Rodica Zelincă, reprezentanții Guvernului în teritor...

Simbolul României privește iar maiestos de pe culmi: Mugetele zimbrilor se aud din nou în Munții Făgărașului

astăzi, 13:51
48

Mugetele zimbrilor se aud din nou în Munții Făgărașului după ce în cadrul unui proiect european, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din progra...

Încă nu am scăpat: Trei pacienţi ai centrului de dializă de la Dorohoi, depistați cu Covid-19

astăzi, 13:34
249

Trei pacienţi ai centrului de dializă de la Dorohoi au fost internaţi, marţi la amiază, după ce au fost diagnosticaţi cu covid19.Cei trei au fost testaţi pentru noul coronavirus în ...