PERCHEZIȚII la Botoșani la contrabandiști de țigări! FOTO- VIDEO
UPDATE!

PERCHEZIȚII la Botoșani la contrabandiști de țigări! FOTO- VIDEO
Polițiștii de frontieră botoșăneni, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Botoșani, efectuează, marți, mai multe percheziții pe raza județului Botoșani, la Santa-Mare, pentru destructurarea unei grupări specializată în contrabanda cu țigări, care acționa pe frontiera cu Republica Moldova.

Percheziții în acest dosar au loc și pe raza județului Iași.

Opt persoane vor fi aduse la sediul DIICOT pentru audieri. Anchetatorii au ridicat de la adresele unde au făcut percheziții mai multe probe. 

UPDATE:
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, sub coordonarea procurorului DIICOT Botoşani, au efectuat în această dimineaţă 8 percheziţii la locuinţele unor persoane suspecte a fi implicate într-un grup infracţional ce avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări din R. Moldova în România.

În data de 28 iunie 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor operative ale ITPF Iaşi, au efectuat 8 percheziţii pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi.

Percheziţiile au avut loc la locuinţele a opt persoane suspecte a fi organizate într-un grup infracţional care avea ca principală preocupare contrabanda cu ţigări din R. Moldova în România.

"Gruparea a fost monitorizată de către poliţiştii de frontieră în perioada decembrie 2015 – mai 2016, timp în care membrii acesteia au desfăşurat activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a ţigaretelor cunoscând că acestea provin din contrabandă", se precizează într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Activitatea infracţională a avut loc pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, membrii grupării reuşind traficarea a peste 27.000 pachete ţigări de provenientă R. Moldova, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 310.000 lei.

"Astăzi au fost executate opt percheziţii domiciliare la persoane suspectate în prezenta cauză, aceste persoane urmează să fie aduse la sediul DIICOT în vederea efectuării de cercetări şi dispunerii măsurilor corespunzătoare în funcţie de probatoriul care urmează a fi administrat", a declarat Marius Nichiforel- Onofrei, procurorul DIICOT care se ocupă de acest caz.
În filmarea postată pe Facebook de Poliţia de Frontieră Iaşi se observă autospecialele ieşind pe poarta Serviciului Teritorial Botoşani al Poliţiei de Frontieră, marţi dimineaţă, cu direcţia Santa Mare şi Bivolari.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
498

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...