Un singur afacerist botoşănean în Top 300 Capital, cei mai bogaţi români!

Un singur afacerist botoşănean în Top 300 Capital, cei mai bogaţi români!
Dacă în anii anteriori, Top 300 Capital conţinea măcar trei familii botoşănene, în ediţia din acest an a revistei regăsim o singură prezenţă ce reprezintă judeţul în rândul celor mai bogaţi români.

Asociatul Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru, ocupă poziţia 211, cu o avere estimată la 23- 25 milioane de euro, însă în scădere faţă de anii anterior, când era situat pe locul 75, cu o avere estimată la 68- 70 de milioane de euro, obţinută din energie şi imobiliare.

Editorii revistei notează că "Gheorghe Ciubotaru spune că, în ultimii doi ani, nu a realizat achiziţii majore în Electroalfa, după ce, între 2011 şi 2013 a bugetat peste 9 milioane de euro. Astfel, antreprenorul a fondat Fundaţia Alfa, Suflet şi Energie, organizaţie focusată către educaţie, societate şi cultură".

În anul 2013, acelaşi Top 300 Capital îl situa pe Gheorghe Ciubotaru pe locul 170, cu o avere estimată la 30-31 milioane de euro, obţinută din energie şi imobiliare.

Comparativ cu anii trecuţi, din Top lipsesc Valeriu Iftime (Elsaco) şi familia Căzăcuţ (Doly-Com).

Iulian şi Doina Căzăcuţ au obţinut în urmă cu o săptămână intrarea în insolvenţă a companiei Doly-Com şi punerea la adăpost a activelor, sub mâna unui administrator judiciar, după ce un control al ANAF, ce a vizat perioada 2007- 2011, a evidenţiat deduceri de TVA fără documente justificative, în valoare de 41 de milioane de lei. Consecinţă este că acum "regele micilor" din România", după cum a fost numit de revistele cu profi economic, este datori statului cu 98 de milioane de lei.

Topul 300 Capital este condus de Ion Ţiriac, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de euro, obţinută din asigurări, auto, imbiliare şi industria petrolieră.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
497

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...