Un medic de la Maternitatea Botoșani dezvăluie neregulile din sistem! DOCUMENT

Un medic de la Maternitatea Botoșani dezvăluie neregulile din sistem! DOCUMENT
  Un medic de la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani dezvăluie o serie de nereguli din sistemul în care lucrează, semnalând erori grave în ceea ce privește modul în care unele asistente își fac treaba.

  Medicul primar neonatolog, Eugen Prăjinariu, a expus toate acestea într-un referat pe care l-a înaintat managerului Spitalului Județean Mavromati, pe lângă neregulile semnalate acesta având și propuneri pentru remedierea unor greșeli.

“Subsemnatul, dr. Eugen Prăjinariu, medic primar neonatolog, angajat al Spitalului Județean Botoșani, secția Neonatologie, ca urmare a faptului că activitatea secției a fost subiectul unor dezbateri și critici publice de către populația orașului, țin să vă aduc la cunoștință următoarele evenimente cu care m-am confruntat în activitatea mea în cursul anului trecut, precum și opinia mea în privința remedierii unor greșeli în beneficiul pacienților Spitalului Județean", își începe medicul referatul trimis conducerii Spitalului Județean.

Medicul Eugen Prăjinariu a oferit câteva exemple în care unele asistente de la Maternitate au procedat greșit.

“Una din asistente a vaccinat BCG a doua oară un nou născut, însemnând doză dublă ce expune cu siguranță acel copil la reacții adverse în lunile următoare. Am adus la cunoștința mamei despre aceste reacții adverse ce pot apare, mama fiind cea care mi-a spus despre eveniment. Apoi am expus cazul medicului șef de secție, colegilor și asistentei șefe pe care am rugat-o să anunțe medicul de familie pentru a urmări copilul în eventualitatea apariției reacțiilor adverse. Uneori asistentele anunță externările pacienților înainte ca medicul de salon să facă vizita pentru a-și exprima decizia în acest sens, ceea ce duce la dezacorduri între medicii neonatologi și. În cursul verii trecute mi s-a perturbat activitatea gărzii, fiind expus la greșeli profesionale în terapia unor nou născuți în stare gravă, de către alți colegi medici și asistente din alte secții ale Spitalului Județean care au hotărât în locul meu că unul dintre copii trebuie să fie transferat la Iași. Astfel, au abuzat de funcția lor, intrând în secția de neonatologie, utilizând un vocabular și un ton necivilizat, au tulburat liniștea secției prin certuri inutile, până la miezul nopții, perturbând activitatea medicală din secție, expunând personalul la erori terapeutice. De asemenea, au abuzat prin faptul că au telefonat la Iași pentru a solicita transferul și la Serviciul de Urgență pentru a solicita un mijloc de transport, în condițiile în care decizia de comun acord a echipei de la neonatologie a fost alta. De asemeni, au instigat familia împotriva activității medicale din secția de neonatologie.obstetricieni", scrie medicul în referat.

Acesta mai spune că de când laboratorul Maternității nu mai lucrează sâmbăta și duminica, sunt nelămuriri și încurcături în privința recoltării și transportul probelor biologice la Spitalul Județean, precum și obținerea rezultatelor si există deficiențe în transportul și manipularea sângelui pentru transfuzii, mai ales în anotimpurile reci.

(Pentru a mari imaginile dati click-dreapta pe ele, apoi deschideti intr-o fila noua)



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
21

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
100

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
61

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...