După electoRATĂ, Guvernul Ponta trimite electoratul la băi

După electoRATĂ, Guvernul Ponta trimite electoratul la băi
În deplină discreţie, în timpul codului roşu de viscol, Guvernul Ponta a scos din mânecă încă 10.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionari, în 2014, cu aproape 20% mai mult decât anul trecut.

Hotărârea de Guvern, luată în şedinţa de miercurea trecută, dar neanunţată în nicio listă oficială a actelor normative aprobate, a intrat în vigoare fără avertismente sau dezbateri publice, luni, la scurt timp după ce premierul Victor Ponta a anunţat de la Palatul Victoria "programul electoRATA".

Conform gandul.info, de biletele de tratament gratuite sau subvenţionate în proporţie de peste 50% multiplicate de la 50.300 în 2013 - tot sub Guvernul Ponta -  la 59.600 în 2014 vor beneficia pensionari din sistemul public, asiguraţi ai aceluiaşi sistem sau beneficiari ai unor legi speciale - foşti ofiţeri MAI, MApN, SRI. Banii sunt rezervaţi în buget într-un titlu special care însumează 310.809.000 de lei.

A fost, probabil, ultima Hotărâre de Guvern, semnată, între alţii, de ministrul Radu Stroe. A doua zi a fost obligat să demisioneze.

Contactată de gândul, Mariana Câmpeanu, ministrul iniţiator al hotărârii, explică cum a reuşit Guvernul Ponta ingineria majorării numărului biletelor cu 20% în condiţiile în care bugetul asigurărilor sociale este, în continuare, pe deficit: "Am redus seriile de la 18 la 16 zile ca să avem mai mulţi beneficiari". Ministrul PNL exclude, totodată, vreun calcul electoral la masa Guvernului. "Ei, asta-i bună! Voi chiar pe toate le legaţi de anul electoral?", întreabă, retoric, Mariana Câmpeanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
13

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
811

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
362

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...