Anunţ neaşteptat: margarina ar putea fi interzisă

Anunţ neaşteptat: margarina ar putea fi interzisă
Experţii din cadrul Agenţiei bulgare pentru siguranţa alimentară spune că margarina trebuie interzisă în această ţară, deoarece este periculoasă.

Nutriţioniştii din Bulgaria vor ca vânzarea de margarină să fie interzisă în această ţară din cauza acizilor graşi trans pe care îi conţine, relatează site-ul Novinite.com, citat de realitatea.net.

Experţii din cadrul Agenţiei bulgare pentru siguranţa alimentară susţin că un consum constant de margarină este potenţial periculos deoarece grăsimile trans sunt greu de digerat şi încetinesc metabolismul, ceea ce poate provoca diverse boli.

Margarina este foarte populară în Bulgaria graţie preţului său mic comparativ cu untul şi este de multe ori prezentată ca bună pentru copii şi ca prevenind bolile cardiace.

Recent, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a decis că uleiurile hidrogenate, de tipul margarinei, nu mai sunt considerate sigure pentru consum.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
40

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
38

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

astăzi, 15:30
39

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de câ...