Fermierul anului 2013 pe Regiunea Nord-Est este din Botoșani!

Fermierul anului 2013 pe Regiunea Nord-Est este din Botoșani!
Trei botoșăneni care au dezvoltat afaceri în domeniul agricol și zootehnic și-au adjudecat premii importante la Târgul Regional Nord-Est Agralim, ce s-a desfășurat la Iași în perioada 26-29 septembrie.

Din județul Botoșani au fost 15 nominalizări, la diferite categorii.

Marele premiu al Târgului, respectiv "Fermierul anului 2013 pe Regiunea Nord-Est", i-a fost acordat lui Cristian Andrici, administratorul societății Nord Agrotehnik Brăiești.

"Este o mare onoare pentru mine acest premiu, nu mă așteptam, pentru că eu am fost nominalizat la o altă categorie, "Tânăr fermier de succes". Eu de când mă știu muncesc, pentru că provin dintr-o familie cu tradiții, dar bazele afacerii le-am pus în anul 2009. Este o afacere pe care am început-o de la zero, nu am preluat-o de la părinți. În ziua de astăzi este destul de greu să dezvolți o afacere în acest domeniu, mai ales ca tânăr, pentru că de multe ori suntem încurcați de o grămadă de probleme, inadvertențe legate de legislație", a declarat pentru Stiri.Botosani Cristian Andrici.



La categoria "Fermierul anului în județul Botoșani", premiul a fost adjudecat de Gheorghe Niculăeș, administratorul societății Agro Ind SRL Botoșani.

Premiul pentru culturi noi în pământ românesc, armurariu cultură pe 550 de hectare, cea mai mare suprafață din Europa, a fost câștigat de societatea Agraria Nord din Drăgușeni.

"Este o mândrie pentru județ ca Fermierul anului în Regiunea de Nord-Est să fie desemnat un botoșănean", a spus Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
125

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
480

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
188

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...