Școala "Ioan Murariu" Cristinești, a doua reuniune de proiect Comenius în Spania

Școala "Ioan Murariu" Cristinești, a doua reuniune de proiect Comenius în Spania
Profesorii Şcolii Ioan Murariu Cristineşti au avut în perioada 5- 10 martie a.c. a doua întâlnire cu profesorii de la şcolile participante în Proiectul COMENIUS Let`s play my ancestors childhood games.

Profesorii Şcolii Cristineşti şi cei din Italia, Grecia, Turcia, Polonia, Lituatia, Estonia s-au întâlnit în cadrul mobilităţii din Spania, gazde fiind inimoşii profesori ai şcolii din satul spaniol Maria, din regiunea Almeria.





Programul a inclus vizitarea şcolii, a localităţii Maria situată la 1200 m altitudine în munţii Sierra Maria, zonă inclusă în Parcul Natural Sierra Maria- Velez (http://choose-almeria.com/mountains-sierra-maria.php), a grădinii botanice din localitate, vizitarea unor obiective istorice şi culturale din oraşele Velez Blanco, Velez Rubio şi Granada.

Profesorii participanţi au vizitat în prima zi şcoala care cuprinde elevii de grădiniţă pînă la ultimul nivel secundar şi au vizionat un spectacol de dansuri spaniole specifice zonei, prezentate de elevii şcolii şi de copiii de la grădiniţă.

Fanfara comunităţii a fost un moment deosebit, atât prin calitatea interpretării şi frumuseţea melodiilor, dar mai ales prin componenţa sa: elevi, profesori şi pensionari- bunici ai copiilor.

A doua zi profesorii invitaţi au participat la ore, profesorii români au vestit sosirea primăverii dăruind copiilor şi profesorilor tradiţionalele mărţişoare româneşti confecţionate de elevii şcolii, s-a participat la discuţii despre sistemul de învăţământ spaniol, apoi a avut loc vizita la primărie unde au fost primiţi de viceprimarul localităţii Maria.



Echipa de profesori de la Şcoala Ioan Murariu Cristineşti s-a întors cu impresii deosebite despre sistemul de învăţământ spaniol. Pe parcursul vizitei au remarcat dăruirea şi ospitalitatea gazdelor, reprezentate de domnul director al şcolii din Maria, prof. Miguel- Angel Izquerdo şi de doamna profesor de limba engleză Pilar Alguacil Picon, şi amabilitatea şi prietenia manifestată de profesorii din celelalte ţări.

Schimbul de experienţă s-a dovedit fructuos, profesorii aducând cu ei exemple de bună practică adunate din toate şcolile participante la proiect.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
83

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
548

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
191

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...