La grădiniţă de la doi ani!

Din această toamnă, mii de copii din 31 de judeţe, printre care şi Botoşani, merg mai devreme cu un an la grădiniţă. Locurile puse la bătaie sunt căutate, iar în anii următori sistemul s-ar putea extinde în toată ţara.

Circa 4.000 de copii care au între 2 şi 3 ani vor merge la grădiniţă datorită unui nou program care presupune înfiin­ţa­rea a 200 de grupe an­te­­­­­­pre­­şco­lare, scrie Evenimentul Zilei.

Proiectul-pilot lansat de Ministerul Educaţiei, împreună cu mai multe organizaţii nonguvernamentale, va demara din toamnă, iar prima etapă vizează 31 de judeţe din ţară. Astfel numeroase grădiniţe de stat din judeţele Botoşani, Ilfov, Alba, Sălaj, Buzău, Satu Mare şi altele, vor avea anul acesta grupe de antepreşcolari.

Peste 1.200 de cadre vor fi pregătite

Dacă până acum, copiii sub trei ani nu aveau acces decât la creşe în care erau hrăniţi şi schimbaţi, de acum accentul o să se pună pe educaţie, după vârsta de doi ani, explică secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

Peste 1.200 de cadre didactice vor fi pregătite pentru a se ocupa de copiii cu vârste între doi şi trei ani. Mai mult, grădiniţele vor fi dotate şi cu mobilier specific precum şi cu materiale didactice.

Unde se aplică

Înscrierea în grupele antepreşcolare se face urmând aceiaşi paşi ca şi la grădiniţă. Vor fi incluse în proiect doar unităţile care au program prelungit (asigură inclusiv masă şi somn copiilor).

Proiectul-pilot se întinde pe doi ani. În prima etapă, vor intra 2.000 de copii, urmând ca anul viitor să fie incluşi alţi 2.000. În anii următori, se va extinde în toată ţara.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pod şubred, improvizat cu sârmă între două sate din Botoşani. Şoferii se roagă pentru vieţile lor: "Ai emoţii, că e vechi!"

astăzi, 14:44

Pericol uriaş pentru şoferii din Botoşani! Podul dintre Dimăcheni și Corlăteni se află într-o stare avansată de degradare, iar în aceste momente e la un pas de prăbuşire. O tr...

”Poliția, deschide!” Botoșănenii care s-au trezit cu ”mascații” la ușă! (Foto)

astăzi, 11:46

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat ieri, 25 octombrie 2024, activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine...

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...