Bani mai putini pentru unitatile administrativ-teritoriale!

Bani mai putini pentru unitatile administrativ-teritoriale!
Consiliul Judetean a primit de la Directia Judeteana a Finantelor Publice Botosani comunicarea cu sumele ce vor fi repartizate anul acesta unitatilor administrativ-teritoriale din judet pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru proiecte, dar si pentru investitii la drumuri.

Potrivit vicepresedintelui CJ, Mihai Arosoaie, sumele sunt mult mai mici fata de anul trecut, numai la capitolul drumuri, prioritar pentru judet, sumele sunt cu 5 milioane mai mici fata de 2011.

Astfel, daca in 2011 suma primita din cota de 20% din sume defalcate din TVA a fost de 16,3 milioane de lei, suma comunicata pentru acest an este de 13,6 milioane de lei.

La cota de 20% din cota de 21% impozit pe profit suma pentru 2012 este de 4,4 milioane de lei, fata de 6,5 milioane de lei cat a fost anul precedent.

La sumele defalcate din TVA pentru drumuri judetene si comunale suma fondurile pentru anul acesta se ridica la 9,3 milioane de lei, fata de 14,34 milioane de lei cat au fost in 2011.

"In cursul zilei de astazi (n.r. miercuri) am stabilit criteriile de impartire a sumelor. La banii pentru drumuri se va tine cont de lungimea drumului, la sumele de echilibrare se va tine cont de suprafata localitatii si numarul de locuitori. In cursul zilei de vineri vom avea o sedinta cu toti primarii, si le vom prezenta sumele primate, iar luni va fi sedinta extraordinara de Consiliu Judetean, pentru repartizarea sumelor", a declarat Mihai Arosoaie, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Este de asteptat ca si anul acesta, la fel ca in anii precedenti, repartizarea acestor bani sa duca la dispute intre consilierii judeteni, fiecare partid incercad sa obtina cat mai multi bani pentru proprii primari.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
16

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
70

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
36

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...