LA MULTI ANI, ROMANIA! Botosanenii iti fac cinste!

LA MULTI ANI, ROMANIA! Botosanenii iti fac cinste!
Botosani. I se spune deseori capat de linie. Sau locul unde se agata harta in cui. Sau tara tizicului, taramul saraciei...

Ce ar fi sa ne gandim astazi ca suntem acel capat de linie din care pornesc toate trenurile, in universul miraculos al tuturor visurilor? Ce ar fi sa agatam harta in cui si de acolo, din Darabanii atator genii, sa privim de sus Romania? Ce ar fi sa dam sens saraciei, sa induhovnicim acest taram cu harul daruit de Dumnezeu atator parinti sfintiti, de la Parintele Cleopa la Parintele Paisie Olaru, de la Sfantul Iacob Hozevitul la Parintele Dionisie Ignat… Sfinti carora Romania si multe neamuri li se inchina cu piosenie! 

De Ziua Romaniei, Botosanii stralucesc! De 1 Decembrie, din inima spunem LA MULTI ANI Romaniei, dar mai ales acelor botosaneni care ne-au facut mandri ca le suntem copii, parinti, prieteni, colegi.

De 1 Decembrie, acesta este darul pe care il facem Romaniei:

DUMITRU MURARIU - A faurit cel mai modern muzeu din Romania!

Conduce de peste doua decenii una dintre cele mai mari institutii de cultura ale României! Anul acesta, pe 17 septembrie, s-a redeschis Muzeul Antipa din Bucuresti, sub conducerea celui care, la 71 de ani, ofera României o institutie moderna, de nivel european, cu o viziune extrem de îndrazneata: 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Botosaneanul Dumitru Murariu i-a facut pe romani sa redescopere… coada la Cultura! Record de vizitatori, sute de materiale de presa si admiratia unei Romanii intregi! Pentru lectia de demnitate pe care ne-o predati de decenii intregi, pentru generozitate si indrazneala de a cladi valori intr-o Romanie tot mai devalorizata, o sincera reverenta, Domnule Dumitru Murariu! LA MULTI ANI!

CRISTINA CIOBANASU - Cel mai iubit botosanean de pe Stiri!

Este frumoasa, iubita si exemplu pentru mii de adolescente din intreaga tara! Este Botosaneanul Zilei care a depasit recordul de vizitatori pe pagina care o prezinta. Anul acesta, Cristina Ciobanasu a surprins prin aparitia ei intr-un film care se bucura de cele mai mari audiente din Romania: `Pariu cu viata", care a readus-o in atentia publicului, starnit din nou valuri de simpatie. Nascuta pe 24 septembrie 1996, în Botosani, s-a lansat la "Dansez pentru tine". Este eleva a Colegiului National de Arta "Dinu Lipatti" Bucuresti, la sectia Actorie. Pentru frumusetea visului, pentru aproape neverosimila poveste a unei verosimile Cenusarese, pentru curajul de a-ti urma visul, LA MULTI ANI, Cristina Ciobanasu!

RAZVAN DIACONU si CIPRIAN MAXIM - Steagul Romaniei la New York!

Finalisti in cadrul concursului Microsoft "Imagine Cup 2011", au castigat premiul I! Razvan Diaconu si Ciprian Maxim au fluturat steagul României pe una dintre impresionantele scene ale Lincoln Center din New York, fiind desemnati cei mai buni concurenti ai sectiunii Digital Media. Botosanenii s-au calificat în finala cu un film de scurt metraj facut în Botosani, echipele concurente fiind din Brazilia, India, Oman, Taiwan si Ucraina. Razvan Diaconu si Ciprian Maxim, membri ai echipei M.N.A., au absolvit Liceul de Arte "Stefan Luchian", respectiv Colegiul National "A.T. Laurian" din Botosani si sunt studenti la College of North West London si Universitatea Bucuresti, iar pasiunea lor pentru media i-a lansat în acest an într-o competitie ce a alaturat peste 350.000 de studenti din peste 180 de tari. Pentru succesul obtinut, pentru bucuria cu care au fluturat, la New York, steagul tarii lor, LA MULTI ANI, Razvan Diaconu si Ciprian Maxim!

DAN LUNGU - Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor in Franta!

Scriitorul Dan Lungu, nascut in Botosani, unul dintre cei mai apreciati autori romani contemporani, a primit anul acesta, din partea statului francez, prestigiosul titlu de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor - Chevalier de l`Ordre des Arts et des Lettres. Recunoscut ca parte a Ordinului National al Meritului de catre Charles de Gaulle in 1965, titlul recompenseaza cele mai importante personalitati culturale ale lumii franceze, dar se acorda si cetatenilor de alte nationalitati, pentru contributii exceptionale in imbogatirea patrimoniului cultural francez. Trei dintre cartile lui Lungu au aparut la editura pariziana Jacqueline Chambon, parte a grupului editorial Actes Sud: "Le paradis des poules" (Raiul gainilor), "Je suis une vieille coco!" (Sunt o baba comunista!) si "Comment oublier une femme" (Cum sa uiti o femeie), in traducerea lui Laure Hinckel. Publicatii cunoscute in toata lumea, precum Le Figaro Litteraire, La Quinzaine Literaire, l`Humanite sau Lire, au dedicat literaturii lui Lungu spatii generoase. "Dan Lungu trebuie citit de urgenta", a scris astfel "Lire". LA MULTI ANI, Dan Lungu, pentru sentimentul de mandrie care ne incearca de fiecare data cand prindem de veste ca botosaneanul care a scris "Raiul gainilor" a mai cucerit o scena, a mai impresionat o tara!

RALUCA URSU - Trofeu in Belarus!

A castigat GRAND PRIX-ul in Belarus! "Raaaaluca... România!!" Are numai 10 ani, dar cucereste lumea cu vocea ei! Raluca Ursu a câstigat pentru România nu numai trofeul unei importante competitii internationale, ci si inima publicului, la Festivalul International de Muzica pentru Copii SLAVIANSKI BAZAAR, din Belarus, al doilea ca importanta, dupa Eurovision junior, unde micuta artista din Botosani a cucerit marele trofeu. Festivalul a avut loc în orasul Vitebsk, pe cea mai mare scena din estul Europei, Raluca Ursu concurând cu 22 de copii, din 19 tari. Pentru incredibila forta a unui ghemotoc de fata, pentru impresionanta voce si sufletul minunat, LA MULTI ANI, Raluca Ursu, de Ziua Romaniei!



BOGDAN OTA - A cucerit Norvegia, a ocupat Bucurestiul!

Botosaneanul care a uimit juriul de la "Norvegienii au talent" a cantat la Zilele Capitalei, unde 3000 de bucuresteni l-au ascultat fascinati! Pentru prima data in viata lui, la Bucuresti, Bogdan Ota a cantat pe o scena cu o orchestra in spate, alaturi de profesionisti, cu public avizat. Elogiile au curs cu maxima generozitate, aplauzele au rasunat pe parcursul intregului concert, spectatorii ridicandu-se in picioare dupa fiecare piesa interpretata de artistul nascut in Botosani. În vârsta de 33 de ani, din Botosani, Bogdan Ota a urmat Conservatorul din Iasi, iar anul trecut a plecat în Norvegia. Dupa ce în Norvegia a practicat tot felul de meserii, precum montatul copiatoarelor, Bogdan Ota a fost înscris fara sa stie în competitia "Norvegienii au talent" de catre seful lui de la momentul respectiv. Astfel, Bogdan Ota a devenit cunoscut pentru propriile lui compozitii, datorita carora a ajuns pe locul al doilea în concursul "Norvegienii au talent", fapt care i-a permis de altfel sa îsi reia cariera muzicala. O lume intreag l-a urmarit pe baiatul plecat din Botosani si care, intr-o zi, s-a hotarat sa ne uimeasca. LA MULTI, Bogdan Ota, si te asteptam sa canti acasa!

ANASTASIA POPISTASU - Locul I la Mamaia Copiilor

Are 12 ani. Anul 2011 a fost pentru Anastasia Popistasu cel mai frumos, un an care i-a rasplatit munca si perseverenta. A triumfat la Mamaia Copiilor, unde a obtinut Locul I, pe langa alte numeroase premii, aparitii TV alaturi de artisti consacrati ai Romaniei.  A impresionat juriile, dar mai ales a readus pe scena cantecul "cu tricolor". Pentru puterea de a crede in destinul tau, pentru respectul fata de muzica, public si bucuria de a canta, LA MULTI ANI, Anastasia Popistasu!



ALEXANDRU BRESUG - Lira de Aur si fascinatia jocului de sah!

La 10 ani, Alexandru Bresug este cu adevarat un copil-minune. Un pianist exceptional si un sahist de performanta. In ultimii doi ani, se poate spune despre el ca a dominat aproape toate competitiile de pian si sah la care a participat! De departe, insa, Cel mai important premiu cucerit in 2011 este Locul I la Concursul “Lira de Aur de la Suceava, o competitie in care se intrec muzicieni din intreaga tara. LA MULTI ANI, Alexandru Bresug, pentru ca ai stiut sa alegi de pe tabla de sah doar piesele care au stiut sa lupte prin fortele proprii! 

STEFANIA IACOB - L-a convins pe Alifantis ca e cea mai buna voce folk din Romania!

O fetita din Botosani l-a facut pe Nicu Alifantis sa ii ofere cea mai inalta distinctie la Festivalul National de muzica folk "Tatiana Stepa". La doar 13 ani, Stefania Iacob a fost distinsa cu Premiul I si Trofeul festivalului, impresionand juriul cu piesele "Balada pentru Basarabia" (Muzica Tatiana Stepa, versuri Adrian Paunescu) si "Doamne, daca-mi esti prieten (Muzica Stefania Iacob, versuri Spiridon Popescu). Pentru daruirea cu care ne incanti, pentru frumusetea cantecului si a sufletului tau, LA MULTI ANI, Stefania Iacob!

ANDREI AVADANEI Medalie de aur internationala!

Aproape 40 de tari participante, de pe toate continentele, 150 de proiecte la etapa finala si premii de aproape 40.000 de dolari. O competitie de la care botosaneanul Andrei Avadanei s-a intors invingator, obtinand Grand Winner (medalie de aur si premiul I) la etapa internationala a Campionatului Mondial Infomatrix, sectiunea Programming. Premiul a constat, pe langa medialie, si in suma de 1000 de dolari. Andrei Avadanei este membru al Asociatiei GREPIT, Botosani si co-fondator al Concursului National de Informatica Aplicata, OpenIT, dar si voluntar si colaborator Bitdefender, Romania. LA MULTI ANI, Andrei Avadanei, si fie care succesul de pana acum sa fie doar o usa catre un destin miraculos, catre o lume pe care urmeaza sa o cuceresti!


De 1 Decembrie, aceasta este Romania noastra! Botosanenii de departe sau de acasa, oamenii care vorbesc lumii despre acest capat de linie: de aici pleaca toate trenurile, de aici toate visele se implinesc! LA MULTI ANI, BOTOSANI! LA MULTI ANI, ROMANIA!

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
226

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
89

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
59

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...