Se reia furnizarea caldurii la ghetourile din Parcul Tineretului!

Incepand de marti dupa-amiaza a fost reluata furnizarea agentului termic in blocurile din Parcul Tineretului.

Mai multe persoane de etnie roma, care au ramas fara caldura, s-au adunat marti in fata Primariei pentru a cere socoteala autoritatilor locale.

Primarul Catalin Flutur a declarat ca este de neinteles atitudinea acestora in conditiile in care nu au depus cereri pentru subventii la caldura, desi au dreptul de a primi astfel de ajutoare.

Edilul-sef al municipiului a spus ca aceste personae vor fi consiliate pentru a depune documentatia necesara, unele familii avand asigurata plata caldurii chiar si in procent de 100%.

Catalin Flutur a precizat ca este vorba despre circa 150 de familii care se afla in aceasta situatie, si la care a fost sistata furnizarea caldurii.

"Toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu poate sa consume incontinuu si sa nu plateasca. Ei trebuiau numai sa completeze niste hartii, sa le depuna fie prin asociatia de proprietari, fie prin Modern Calor. Am luat decizia impreuna cu cei de la Locativa, impreuna cu cei de la Modern Calor sa ii consiliem in problema asta, sa ii ajutam sa completeze acele formulare, pentru ca cea mai mare parte nu platesc niciun leu pentru a-si asigura incalzirea. Cum a fost posibil ca jumatate din ei sa completeze si cealalta jumatate nu? Doar sunt vecini, usa in usa. Am dat dispozitie ieri (n.r. marti), gandindu-ma totusi la copii, sa le dea drumul la caldura, iar daca ei completeaza in timp util isi pot lua partea de ajutor, pe care statul il da", a spus primarul Catalin Flutur.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...