Curtea de Apel Suceava îl lasă falit pe fostul prefect de Botoşani

Fostul prefect de Botoşani, Alexandru Simionovici, a fost obligat de Curtea de Apel Suceava la plata unor mari sume de bani ca urmare a faptului că nu a putut justifica o parte din avere. Hotărârea de ieri o priveşte şi pe soţia ex-prefectului, Maria Simionovici.

Completul de judecată al Curţii de Apel a admis sesizările formulate de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în baza Legii nr. 115 din 1996, cu privire la declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor şi persoanelor cu funcţii de conducere şi control şi a funcţionarilor publici. Astfel, instanţa a decis confiscarea sumei de 179.407 de lei, plus dobânda legală de la data sesizării instanţei, respectiv 16 noiembrie 2011, de la soţii Alexandru şi Maria Simionovici, scrie MOnitorul de Suceava.

În afara acestor sume, fostul demnitar şi soţia au fost obligaţi şi la plata sumei de 12.800 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Soluţia de ieri a Curţii de Apel Suceava este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alexandru Simionovici a fost prefect al judeţului Botoşani în perioada 1996-2000, iar câţiva ani mai târziu instanţele de judecată l-au condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea a patru infracţiuni (luare de mită, evaziune fiscală, fals în acte şi instigare la fals sub semnătură privată) după ce a mijlocit ca firma Typo Eripan SRL Botoşani să câştige licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot la alegerile locale din 2000. Pentru acest "ajutor", fostul prefect a primit 380 de milioane de lei vechi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...