Mai multi profesori au renuntat la posturile primite, din cauza distantei!

Mai multi profesori au renuntat la posturile primite, din cauza distantei!
Noi posturi vacante au aparut in invatamantul botosananea dupa ce o parte din cadrele didactice au refuzat sa se mai prezinte la unitatile de invatamant unde au primit catedre.

La nivelul judetului Botosani erau 11 posturi disponibile, insa in cursul zilei de marti, Inspectoratul Scolar Judetean, impreuna cu sindicatele au reusit sa le acopere cu cadre.

Liviu Axinte, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, a anuntat ca in cursul zilei de miercuri a primit informatii din unele scoli ca sunt profesori care au renuntat la ore, in special in mediul rural, din cauza distantei mari fata de domiciliu.

“Am fost sunat chiar azi (nr. miercuri) din scoli si ni s-a comunicat ca persoane care s-au prezentat cateva zile la ore au abandonat postul. La aceasta ora, inca mai sunt posturi descoperite in scolile din judetul Botosani. Numai intr-o scoala am fost anuntat ca sunt trei catedre descoperite si mai este o scoala unde sunt doua catedre descoperite. De altfel, mai multi colegi de-ai nostri, care initial acceptasera plata cu ora, au abandonat ideea luand la cunostinta ca pe acele ore vor fi platiti ca necalificati. Poate fi platit ca si calificat doar daca are specializare pe acele ore", a precizat Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

El a mentionat ca Inspectoratul Scolar Judetean ar trebui sa gaseasca o rezolvare a acestei situatii pana la sfaasitul acestei saptamani, dat fiind ca au trecut deja 2 saptamani de cand a inceput scoala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
451

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
58

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...