Saptamana Mobilitatii Europene si la Botosani!

Săptămâna Mobilităţii Europene este marcată şi în acest an în municipiul Botoşani. Primăria Municipiului Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în perioada 16-22 septembrie, o serie de acţiuni menite să atragă atenţia cetăţenilor din municipiul Botoşani asupra transportului durabil, prin introducerea unor mijloace alternative, în vederea reducerii poluării aerului şi conştientizării publicului cu privire la beneficiile potenţiale pentru mediul înconjurător, sănătate şi calitate a vieţii.

Astfel, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ precum Grupul Şcolar "Elie Radu", Colegiul National " A.T. Laurian", Grupul Şcolar "Ion Pillat" din Dorohoi, dar şi la Grădiniţa nr. 24 vor fi organizate seminarii cu scopul de a-i informa pe cei mai mici dintre botoşăneni, dar şi cadrele didactice asupra reducerii poluării mediului înconjurător.

“Întrucât anul acesta sunt demarate lucrări de amploare în oraş, nu vom opri circulaţia pe niciuna din străzile municipiului, cum făceam în anii trecuţi, pentru acţiuni de genul marşul biciliştilor sau în oraş fără maşina mea, pentru a nu perturba şi mai mult traficul. Vom desfăşura însă mai multe acţiuni de informare în rîndul elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli şi grădiniţe, iar, cu sprijinul societăţii Eltrans, vom pune la dispoziţia botoşănenilor posibilitatea de a renunţa două zile la maşina personală în favoarea tramvaiului", a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa.

Botoşănenii vor putea circula, sâmbătă şi duminică, gratuit cu unul din tramvaiele care vor circula în oraş. Societatea Eltrans a răspuns pozitiv solicitării Primăriei Botoşani de a oferi botoşănenilor o alternativă la utilizarea propriilor autovehicule.

Deja, una dintre acţiunile incluse în programul acestei campanii a avut loc pe data de 17 septembrie, la Grupul Şcolar Dimitrie Negreanu din Botoşani. Este vorba despre un seminar pe tema Biodiversităţii şi dezvoltării durabile, care s-a bucurat de interes în rândul elevilor dar şi al cadrelor didactice.

Cea de-a X-a ediţie a campaniei intitulată Săptămâna Mobilităţii Europeane care are loc anul acesta se derulează sub sloganul Mobilitatea alternativă.

Prin aceasta se doreşte sprijinirea tranziţiei către un sistem de transport eficient din punct de vedere al resurselor, prin promovarea modalităţilor eficiente şi curate.

Obiectivul general al campaniei «Săptămâna Mobilităţii Europene» este de a încuraja conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
464

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
634

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
738

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...