7 beneficii ale berii. Vezi si alte intrebuintari ale acestei bauturi
Stiri Botosani Thursday, 7 April 2011 ActualitateIata care sunt beneficiile berii asupra organismului:
1. Scade riscul calculilor renali
Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Epidemiology, riscul aparitiei pietrelor la rinichi a scazut cu 40% in cazul barbatilor de varsta medie, amatori de bere. Cercetatorii nu au putut preciza care este ingredientul raspunzator de acest fapt.
2. Previne demineralizarea oaselor
Berea este bogata in siliciu, o substanta care creste dezvoltarea oaselor si care ajuta la prevenirea unor boli, precum osteoporoza. De asemenea, berea contine fitoestrogeni care ar putea avea aceleasi efecte.
Un studiu realizat de cercetatori din cadrul Departamentului de Alimentatie si Tehnologie de la Universitatea California, publicat in 2009, arata ca berea contine un nivel ridicat de siliciu. Mai mult decat atat, berea fabricata cu malt de orz are un continut mai ridicat in siliciu decat berea din malt de grau.
Siliciul si fitoestrogenii prezenti in bere sunt elemente nutritive benefice pentru oase, in special in cazul femeilor.
3. Reduce riscul bolilor de inima
Potrivit mai multor studii, printre care si cel efectuat de Institutul de Epidemiologie din cadrul Universitatii Muenster, consumul moderat de bere reduce riscul bolilor cardiace. Alcoolul poate creste nivelul "colesterolului bun", care, la randul lui, intretine arterele si controleaza densitatea sangelui.
4. Berea este o sursa de vitamina B
Berea este bogata in complexul vitaminici B, mai ales acid nicotinic si riboflavina (vitamina B2). Potrivit unuui studiu realizat de TNO Nutrition and Food Research Institute, consumatorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu pana la 30% mai ridicat decat cei care nu consuma bere (aproape dublu fata de bautorii de vin).
5. Berea nu ingrasa, daca este consumata inainte de masa
Printre bauturile alcoolice, berea este una dintre cele care contin un numar mai mic de calorii. O bere de 250 ml contine in jur de 100 de kcal, in timp de 80 ml de whisky aduce 200 kcal, iar un cocktail poate depasi chiar si 300 kcal.
Berea faciliteaza senzatia de satietate. Insa, daca este bauta dupa mancare, organismul va elimina mai intai alcoolul, ceea ce respinge timp de cateva ore arderea acizilor grasi, favorizand astfel formarea depozitelor de grasime.
Un studiu stiintific realizat in Franta pe o perioada de sase saptamani, la care au participat 24 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, a aratat ca un consum moderat si regulat de bere nu are impact asupra greutatii. Pe durata studiului, jumatate de grup nu a baut decat apa si cealalta jumatate a baut dimineata si seara cate o bere de 250 ml. In ambele grupuri, greutatea si masuratorile au ramas aceleasi.
6. Previne cancerul
Chiar daca studiile in acest sens sunt abia la inceput, primele cercetari arata ca xanthohumolul (un compus care se gaseste in hamei) ar putea bloca anumite enzime care declanseaza cancerul. Momentan inca se dezvolta studii pe aceasta directie, in speranta ca s-ar putea gasi anumita tratamente pentru cancerul de prostata si colon.
7. Stimuleaza lactatia
Acest efect este atribuit actiunii polizaharidelor din grau care ar favoriza lactatia. Atentie insa, daca alaptati, trebuie sa beti bere fara alcool, evitand astfel riscurile legate de acest aspect.
Alte intrebuintari ale berii
Berea marineaza foarte bine carnea. Pentru ca este usor acida, daca veti lasa carnea pentru friptura cateva ore in ea, o va fragezi foarte mult si nu ii va schimba gustul, asa cum se intampla in cazul vinului.
De asemenea, berea ajuta si podoaba capilara. O cana cu bere fiarata (pentru a indeparta alcoolul, care usuca firele de par) se amesteca cu putin sampon obisnuit si apoi se pune compozitia pe par. Dupa cateva minute se clateste. Aceasta solutie ofera stralucire parului.
Ce rau iti poate face berea!
Desi are proprietati terapeutice, in anumite situatii, berea te poate imbolnavi. Si nu ne referim la faptul ca predispune la ingrasare. Potrivit unui studiu, berea favorizeaza cancerul gastric, mai ales in prezenta unei gene.
Pericolul apare in cazul in care se consuma 3 beri pe zi, timp de mai multi ani, caz in care riscul aparitiei acestei boli este mai mare cu 75%. Cei care au si o varianta a unei gene, rs1230025, chiar daca beau bere mai rar, prezinta un risc si mai mare de a fi diagnosticati cu cancer, relateaza My Health News Daily.
Cei care indeplinesc ambele conditii, atat din punct de vedere genetic, cat si in ceea ce priveste consumul de bere, ajung la un risc de 700% de a se alege cu acest tip de cancer, comparativ cu cei care consuma maximum o bere pe zi, explica cercetatorul Eric Duell, din cadrul Institutului de Oncologie din Barcelona, Spania. Gena care predispune la acest tip de cancer este prezenta in cazul a 20% din populatie.
In ceea ce priveste alte bauturi alcoolice, precum vinul sau diferitele tipuri de tarii, aceasta conexiune nu e prezenta. In cadrul studiului, au fost monitorizate 521.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 35 si 70 de ani timp de 6 ani. (sanatate.bzi.ro)
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Au rămas fără acoperiș deasupra capului: Două case vecine au luat foc, o femeie a ajuns la spital! (Foto)
S-a întâmplat în această dimineață, în municipiul Dorohoi. Locuințele celor două femei sunt lipite una de cealaltă, iar flăcările au fost observate târziu, de una...
Colegiul Medicilor: În ţară sunt activi 304 chirurgi pediatri, care este situația la Botoșani!
Numărul total al chirurgilor pediatri cu status activ este 304, a transmis Colegiul Medicilor, după o solicitare făcută în contextul cazului adolescentului de 16 ani care a murit la Spitalul...
Ciprian Manolache: „PSD e singurul partid care are programe pentru pregătirea forței de muncă înalt calificată pentru industriile competitive”
Ciprian Manolache, inspector scolar general adjunct și profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoșani, candidat PSD pentru Camera Deputați...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.66 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici