Cariera viitorului: cauta joburi care nu existau acum 10 ani

Cariera viitorului: cauta joburi care nu existau acum 10 ani
Daca stai sa te gandesti la ce activitati aveai acum zece ani vei realiza ca viata ta mergea perfect si fara o adresa de e-mail prin care sa tii legatura cu prietenii, ca exista cablul TV ca mijloc de divertisment dar si ca in mod sigur nu faceai cumparaturi online.

Toate aceste facilitati de acum au dat nastere unor noi joburi, pe care la vremea respectiva nici nu ti le inchipuiai, iar expertii te sfatuiesc sa te gandesti de doua ori inainte sa te angajezi in domeniile "pe cale de disparitie", potrivit Jobs.aol.com.

Tehnologia, schimburile culturale si schimbarile demografice au creat noi domenii in care poti face cariera de acum incolo, sustin expertii citati de Jobs.aol.com.

Iata cateva joburi interesante care sunt "in tendinte" in anul 2011, dar despre care nu avea nimeni idee in urma cu 10 ani.

Social Media Manager

Managementul comunitatilor online s-a dezvoltat odata cu site-urile de socializare precum My Space sau Facebook.

Pentru a avea succes, un Social Media Manager trebuie sa aiba aptitudini de comunicare scrisa, simtul umorului, sa fie empatic, sa aiba cunostinte de marketing si multa experienta in utilizarea retelelor sociale.

Manager "la distanta"

Angajatorilor li se pare mult mai convenabil sa le permita angajatilor sa munceasca de acasa, in primul rand datorita costurilor scazute pe care un astfel de contract il presupune.

Un manager poate coordona astfel o echipa care in alte situatii nu ar putea fi relocata, spun specialistii.

CSR Manager

Responsabilitatea sociala a devenit o tema de interes major pentru majoritatea companiilor din ziua de azi.

Daca ai fost mereu un sustinator al programelor de reciclare, daca esti convins ca poti face ceva pentru o lume mai buna si un mediu de afaceri mult mai corect, postul de CSR si se potriveste perfect in 2011.

Blogger

Daca iti face placere sa scrii, dar nu ai specializare in jurnalism, poti incerca sa iti faci un blog personal.

Cei care scriu online si se specializeaza in opinii, in oferirea de informatii utile in anumite domenii si chiar stimuleaza conversatiile online ar putea sa castige bani seriosi facand acest lucru ca liber-profesionisti.

Specialist SEO

Domeniul SEO a inceput sa ia proportii gigantice in ultimii ani, spun expertii.

Expertii in optimizare pentru motoarele de cautare se concentreaza deseori pe initiativele de cautare online si colaboreaza cu departamentele de marketing, vanzari dar si cu cele tehnice.

Ei se afla mereu in cautarea combinatiei perfecte de continut, asezare in pagina si programare pentru ca site-ul sa fie accesat cat mai usor din motoarele de cautare.

Ca sa lucrezi in domeniul SEO, ai nevoie de un mix de aptitudini de marketing, intelegere a logicii motoarelor de cautare si o inclinatie spre intelegerea comportamentului utilizatorului, potrivit Jobs.aol.com.

Manager de Advertising Online

Domeniul de Online Advertising a reusit in ultimii ani tot ceea ce advertisingul normal nu a reusit sa faca, oamenii din acest domeniu fiind niste experti in marketing care reusesc sa contopeasca noile tehnologii cu dorintele si nevoile consumatorilor.

Daca te gandesti la o cariera in domeniu si ai pregatirea necesara, viitorul tau financiar este asigurat, indiferent de conditiile economice din context.

 

Sursa: Bloombiz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
43

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
34

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...